Vizi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2016 (edytowany) Witam, Posiadam server dedykowany w kimsufi(czysty debian bez CP) i domenę w Ovh. Chciałbym postawić server mail na tym dedyku i utworzyć pare skrzynek mail, ponieważ chce by strona ktora funkcjonuje na tym dedyku wysyłała maile do urzytkowników. Chwile kombinowałem z roundcube i zoho ale miałem problemy z konfiguracją. Czy mógłby ktoś choć w pkt napisać co musiał bym zainstalować i zkonfigurować ? z tego co wyszperałem to pierwszym krokiem było by zainstalowanie postfix + dovecot, tak?z góry dzięki Edytowano Kwiecień 8, 2016 przez Vizi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2016 Jak masz czystego dedyka to zainstaluj sobie iredmail. Najszybciej i najprościej Ci to wyjdzie . Sam sobie to w miarę wyklikasz . 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Zimbra też jest miła w instalacji i tworzeniu skrzynek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Tylko że zimbra pewnie zje mu całe to kimsufi ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vizi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 (edytowany) cpu: Intel® Atom CPU N2800 @ 1.86GHz, 800 MHz Intel® Atom CPU N2800 @ 1.86GHz, 800 MHz Intel® Atom CPU N2800 @ 1.86GHz, 1330 MHz Intel® Atom CPU N2800 @ 1.86GHz, 800 MHz + 4k Gb ramnie jest zle ale super nie jest ale stoi tam też Ts3 i chce go zajechać Czyli postępując zgodnie z http://www.piotrdyduch.pl/ubuntu-debian-lemp-nginx-php-mail-roundcube/wynikiem bedzie działajacy mini sserwer poczty + klient i juz aktywne działające konta? Edytowano Kwiecień 9, 2016 przez Vizi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Tylko że zimbra pewnie zje mu całe to kimsufi ;D No nie wiem. Używałem jakiś czas i na VPSie procesor prawie nie używany a ramu to 50% z 4GB zjadało włącznie z zabbixem i innymi usługami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Najpierw to Ja bym zrobił procek bo cierpi na typową dolegliwość KSów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 (edytowany) Najpierw to Ja bym zrobił procek bo cierpi na typową dolegliwość KSów... A co z tym prockiem jest nie tak? Postawiłem naprawdę sporo rzeczy na mojej piaskownicy i dobra optymalizacja daje sobie radę nawet z tym kalkulatorowym CPU. Edytowano Kwiecień 9, 2016 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2016 Mailcow Mailcow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vizi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2016 (edytowany) Eh musze poczekać z iRm, aż dodadzą support dla Debiana 8.4, aktualna wersja możliwa do ściągnięcia to 0.9.4 i prawdopodobnie supportuje tylko 8.2 lub ewentualnie 8.3 ;/ Jest juz changelog z 0.9.5 ale do pobrania jeszcze nie ma :S Edytowano Kwiecień 17, 2016 przez Vizi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach