ddkk 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 Witam, Szukam ok 30 do 50 serwerów które będą działać jako VPNy (między innymi openvpn). Zależy mi na jak najmniejszej ilości dostawców, którzy mogą zaoferować wiele lokacji - kwestie księgowe. Obecnie na świat planuję: digitalocean, linode, ovh Polska: tiktalik, aruba Zależy mi na cloudzie i niskich cenach początkowych z możliwością skalowania wraz ze wzrostem ruchu w danej lokacji. Będę wdzięczy za wszelkie sugestie. Udostępnij ten post Link to postu
0 Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 (edytowany) Tiktalik ma limit transferu. EDIT Zainteresuj się scaleway, ARM tanie jak barszcz a łącza Edytowano Kwiecień 7, 2016 przez Viperoo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu
0 ddkk 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 (edytowany) Tiktalik ma limit transferu. Z tego co widzę to wszystkie cloudy to mają jakiś limit. 2TB/mc początkowo starczy. Lokacje bardziej obciążane będą przesuwane na dedyki z większymi limitami. Edytowano Kwiecień 7, 2016 przez ddkk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu
0 Rolej 58 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 Jeżeli potrzebujesz bez limitu to OVH. Aczkolwiek ceny nie są równe takiej Arubie. Udostępnij ten post Link to postu
0 cypisek 5 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2016 Aruba można też na świat. Mają lokacje DC m. in. w UK, DE, IT, FR i CZ, tak więc jest z czego wybierać. Udostępnij ten post Link to postu
0 ddkk 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2016 Możecie polecić coś w azjatyckich lokalizacjach? Chiny, Indie, Korea itp Udostępnij ten post Link to postu
0 Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2016 Tiktalik ma limit transferu. Limit jest w miarę "miękki", jak się przekroczy w miarę rozsądku to nikt nóg z tyłka nie powyrywa Udostępnij ten post Link to postu
0 crash37 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2016 (edytowany) My korzystamy z usług http://www.edis.at/en/home/ oferują około 20 geolokalizacji w europie i nie tylko. Posiadają serwery w Hong Kongu o który pytałeś. Poziom obsługi w porównaniu z Polskim home: PRO. Edytowano Kwiecień 14, 2016 przez crash37 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu
Witam,
Szukam ok 30 do 50 serwerów które będą działać jako VPNy (między innymi openvpn).
Zależy mi na jak najmniejszej ilości dostawców, którzy mogą zaoferować wiele lokacji - kwestie księgowe.
Obecnie na świat planuję: digitalocean, linode, ovh
Polska: tiktalik, aruba
Zależy mi na cloudzie i niskich cenach początkowych z możliwością skalowania wraz ze wzrostem ruchu w danej lokacji.
Będę wdzięczy za wszelkie sugestie.