Lokator 137 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2016 Hej Jakie macie doświadczenia z wszelkiej maści, darmowymi skryptami pod sklepy internetowe? Jak ma się sprawa wydajności, obciążenia skryptów, z którymi mieliście styczność? Jaki skrypt pod sklep internetowy jest Waszym zdaniem najlepszy pod względem SEO? Presta? Magento? OpenCart? Quick.Cart? A może coś innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lindsey 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2016 Korzystałem z presty Woocomerce i dedykowanych rozwiązań Presta dobra pod duży sklep Woocomerce pod mały. Jednak ja zawsze wolę dedykowane rozwiązania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2016 WellCommerce pod większe rozwiązania, QuickCart pod mniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 Prestashop. - wiele dodatków, - wiele szablonów, - wielu ludzi którzy projektują sklepy właśnie o tą platformę (łatwo znajdziesz wykonawcę). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 (edytowany) Zdecydowanie prestashop .... wersja 1.6.14 i php 7 - śmiga aż miło Edytowano Kwiecień 7, 2016 przez Rafiki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 Również polecam Presta, mamy sklep na tym skrypcie, działa idealnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stania 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 Ja polecam OpenCart - wg mnie dużo lżejszy niż presta (o niebo wydajniejszy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 +1 do presty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2016 Polecam Prestashop. Aktualnie ma najlepszy stosunek możliwości / cena. Odradzam Opencart bo niby szybki, ale się nie rozwija i jest bardzo ograniczony. Odradzam WellCommerce bo jest oparty o niepewnym Geckosale. Ma mniejsze możliwości niż Prestashop i o wiele trudniej znależć wykonawcę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Granicamekke 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 A ja zdecydowanie polecam OpenCart jest o niebo wydajniejszy od Presty. Korzystam z OpenCarta i jestem zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lefi 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Magento albo Django-Shop. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Niewątpliwą zaletą Presty jest liczba dostępnych rozwiązań. Wielu partnerów (dostawcy płatności, usług kurierskich, różnych serwisów optymalizujących sprzedaż) będzie miało gotowe wtyczki dla niej. A ja zdecydowanie polecam OpenCart jest o niebo wydajniejszy od Presty. Korzystam z OpenCarta i jestem zadowolony. Jak mierzysz tę wydajność? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stania 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 Niewątpliwą zaletą Presty jest liczba dostępnych rozwiązań. Wielu partnerów (dostawcy płatności, usług kurierskich, różnych serwisów optymalizujących sprzedaż) będzie miało gotowe wtyczki dla niej. Jak mierzysz tę wydajność? Dodaj do Prestashop i OpenCart ~ 60 000 produktów i sprawdź ładowanie strony, porównaj sobie banalną rzecz wielkość bazy danych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2016 A ja zdecydowanie polecam OpenCart jest o niebo wydajniejszy od Presty. Korzystam z OpenCarta i jestem zadowolony. Nie można porównywać opencart i prestashop. To Tak jakby porównywać Nóż ze Scyzorykiem Szwajcarskim Opencart po prostu działa poprawnie ale jest bardzo ubogi, Prestashop natomiast bardzo sie rozwija. Testowałem Prestashop przy 60 tys towarów bez atrybutów przy włączonej optymalizacji działa bardzo szybko, nie widze dużej róznicy w stosunku do Opencart. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kbck 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2016 Jak już OpenCart to tylko Community Edition. Nie używajcie "zwykłej" wersji. http://www.openwall.com/lists/oss-security/2016/01/19/16 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2016 Bez wątpienia presta przebija wszystko pod względem instalacji, modułów, theme oraz wsparcia. Bardzo dobrze rozbudowany system dla dużego jak i małego sklepu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2016 (edytowany) Bez wątpienia presta przebija wszystko pod względem instalacji, modułów, theme oraz wsparcia. Bardzo dobrze rozbudowany system dla dużego jak i małego sklepu. potwierdzam. Presta jest bardzo dobra, pozwala na dopasowanie do klienta, natomiast gotowe skrypty typu Shoper sa w tym ograniczone. Ed Edytowano Maj 5, 2016 przez ednet (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lefi 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Co by nie wybrał Presta czy Magento jak wymagania są większe niż to co daje community to będzie musiał mieć programistę na etacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mopser 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2018 Na początku ważne jest wybranie platformy e-commerce. Sprawdzenie jej funkcjonalności, musi być intuicyjna i umożliwiać jak najprostszy proces zakupu. Sam korzystam z https://www.best.net.pl/extreme-commerce/ . Umożliwia jedno-krokowy proces zamówienia i oferuje wiele metod płatności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rafiki 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2018 (edytowany) 16 godzin temu, mopser napisał: Na początku ważne jest wybranie platformy e-commerce. Sprawdzenie jej funkcjonalności, musi być intuicyjna i umożliwiać jak najprostszy proces zakupu. Sam korzystam z https://www.best.net.pl/extreme-commerce/ . Umożliwia jedno-krokowy proces zamówienia i oferuje wiele metod płatności To pewnie jest kiepskie i dziurawe oprogramowanie tak jak wasz marketing Edytowano Wrzesień 25, 2018 przez Rafiki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2018 A złotą koparkę roku otrzymują @Rafiki i @mopser Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rafiki 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2018 (edytowany) 7 minut temu, l3szcz napisał: A złotą koparkę roku otrzymują @Rafiki i @mopser Chyba chciałeś zaszaleć... ale po pierwsze od lat w internetach mówi sie bardziej o złotej łopacie niż koparce ... a po drugie chyba nie wiesz czemu służy ta ironia skoro mnie zaliczyłeś do odkopywania... w takim razie zapomniałeś o sobie Wygląda to jak marketing osoby odkopującej Edytowano Wrzesień 27, 2018 przez Rafiki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2018 Z tym się zgodzę ale złota koparka jest ironiczna bo temat jest z 2016 roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach