kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2016 (edytowany) przypadkiem wchodząc na ftp, znalazłem niedawno wydaną wersję ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/1218/int/ używałem do tej pory wersji 12.01 bo kolejne wersje były wadliwe, po krótkim czasie zaczynało brakować pamięci, może chociaż tego buga naprawiono w najnowszej wersji 1. strona siksa zaczęła działać, czyli te nowe certyfikaty2. allegro galerie i czas do końca już działają normalnie, bo z tym było losowo Edytowano Marzec 31, 2016 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2016 Super, ja polecam Vivaldi bo presto się bardzo bardzo zestarzało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2016 Stara Opera ma/miała dosyć znany problem z certyfikatami SNI od Cloudflare. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2016 (edytowany) Super, ja polecam Vivaldi bo presto się bardzo bardzo zestarzało. jest wogóle jakaś przeglądarka co potrafi edycję oferty na tablicy sprawnie załadować, chrome ciężko, opera clasic też dość ciężko, w sumie nie testowałem w tym zadaniu firefoxa opera clasic ma opcję wyświetlenia strony dopiero po pełnym załadowaniu lub 1 do kilku sekund vivaldi, na pierwszy rzut oka to kolejny nic nie wnoszący klon chrome interfejs jest bardzo słabo konfigurowalny w stosunku do opery clasic po wcisnieciu prawego myszy niezauważyłem też blokowania treści prawdopodobnie tak wyglądały jedne z pierwszych wersji opery wiele lat temu Edytowano Marzec 31, 2016 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ASKar Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2016 Dodam swoją cegiełkę. Jeśli mowa o przeglądarkach, to polecam Maxthon Nitro jeśli zależy wam na prostocie i zasobach jakie wykorzystuje do swojej pracy ta przeglądarka . Opera niestety już dawno się ,, zepsuła ". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipczop 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2016 Dodam swoją cegiełkę. Jeśli mowa o przeglądarkach, to polecam Maxthon Nitro jeśli zależy wam na prostocie i zasobach jakie wykorzystuje do swojej pracy ta przeglądarka . Opera niestety już dawno się ,, zepsuła ". Fajna, fajna ;p Bardzo duży plus małe użycie ram, dla starszych komputerów idealna czy też nowszych z małą ilością ram i dyskiem HDD. Działa również akceleracja GPU Opera to się zepsuła z x lat temu, lisek również, chrome to cieżki dziad wszystko potrafi zjesć wraz z kapeluszem operatora. Teraz przykładowo mam otwarte chrome od dwóch dni, skasowałem karty i pozostała jedna i zasysa 0,5GB ale więcej niż 7GB włącznie z systemem nie widziałem Przy dobrym pc nie widać różnicy w szybkości ładowania stron chrome, opera, mozilla czy inna przeglądarka, w jednym momencie możesz otworzyć i 100 kart bez laga. Tak dla testa otworzyłem 100 kart w chrome i smiga idealnie. Jedyna widoczna różnica to ilość pozostałego wolnego ramu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2016 (edytowany) 18 kart w opera, 360MB 9 kart chrome 880MB Edytowano Kwiecień 11, 2016 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach