HaPe 242 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2016 Witam, przez 6 lat miałem HP Officejet 4500 i uległa awarii. Szukam teraz drukarki do domowego użytku. Założenia: -urządzenie 3w1 -obsługa sieci, najlepiej ethernet, wifi nie potrzbuję -warto, aby wspierała wydruki kolorowe -tania w eksploatacji, niekoniecznie tania w zakupie Co na dzisiejsze czasy polecicie? Nie drukuję dużo, jak to student, około 300-400 stron na miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
areq 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2016 Wybierz cos z brother - porządne zamienniki atramentów komplet kupujesz za 15zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2016 A jak z trwałością głowic w Brotherach? HP i Lexmarki mają w lepszych modelach bezpośrednio na pojemniku głowicę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2016 Mój brat ma w kwiaciarni brothera + kupił chyba 10 tuszy za 70zł. Kiedyś kalkulowałem to koszt wydruku 1 strony to około 3-4 grosze. Do jednej firmy kupiłem taką http://www.euro.com.pl/urzadzenia-wielofunkcyjne/brother-ink-benefit-dcp-j100.bhtml?gclid=CJbj3qa85MsCFRS6GwodSgYJrQ&gclsrc=aw.ds a brat ma trochę "większy" model, którego nie pamiętam. Coś na eth chyba znajdziesz z serii dpc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2016 Poczytaj sobie, poleciłem drukarkę z której będziesz zadowolony. http://www.webhostingtalk.pl/topic/53501-graty-na-wyposazenie-malutkiego-biura/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2016 Kupiłem ostatecznie http://allegro.pl/show_item.php?item=6079538901 Nie dla mnie zabawy z przekładaniem chipów itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myciu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2016 Mam taką samą drukarkę 2 miesiące temu kupiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2016 Właśnie dojechała. Zobaczymy po pewnym czasie jak będzie działała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 HaPe - ale chip-y przekłada się tylko raz, więc nie rozumiem w czym problem? Oczywiście od Ciebie zależy to. Ale jeśli dużo drukujesz wcześniej lub później skorzystasz z takiego rozwiązania (jeśli nada się do twojego urządzenia - ale myślę że tak... Plus dla Ciebie że BROTHER - choć droższa niż ja proponowałem i to o połowę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Ta połowa zwróci mu się po roku na tuszach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 HaPe - ale chip-y przekłada się tylko raz, więc nie rozumiem w czym problem? Oczywiście od Ciebie zależy to. Ale jeśli dużo drukujesz wcześniej lub później skorzystasz z takiego rozwiązania (jeśli nada się do twojego urządzenia - ale myślę że tak... Plus dla Ciebie że BROTHER - choć droższa niż ja proponowałem i to o połowę Jestem ogólnie zadowolony, zależało mi m.in. na ADF - jak skanuję sporo na uczelnię to przydaje się to. A skoro producent stworzył coś takiego, to nie protestuję kosztuje to trochę, ale się zwróci. Mam już dość HP i Lexmark. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Zwróci się jeśli będziesz używał zamienników lub dolewał (choć dolewanie jest dużo tańsze). Automatycznie używając zamienników tracisz gwarancję na sprzęt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Tyle że z zamiennikami nie brudzisz się i nie bawisz a tylko wymieniasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Tyle, że ja właśnie kupiłem taką na dolewanie Dodatkowo warto zwrócić uwagę na zamknięty pojemnik papieru, dla mnie to plus, dla niektórych może być to minus, jeśli często zmieniają rozmiar papieru do wydruków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Osobiście nie wyobrażam sobie dolewek. Drukarka to nie KFC Zamawiam, wymieniam, mam spokój. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2016 Tak tylko że te standardowe - wymieniasz około 5 razy a ja za to 1 raz dolewam (ogromne pojemniki) Wiec czasowo wychodzi na jedno ale jest taniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach