live4net 1 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2016 Wynajmę (komuś) Kimsufi-KS3 CPU: Intel® Core™ i5 CPU 750 @ 2.67GHz ( 4 core) RAM: 16GB (2 x 8192 MB) HDD: 2TB Net: 100mbps Lokalizacja: Francja RBX1 Cena: 100 zł/miesiąc Możliwość wystawienia faktury (należy doliczyć podatek). Możliwość transakcji przez allegro (należy doliczyć prowizję). Kupiłem kiedyś taką maszynę i już jej nie potrzebuję. Nie ma już ich w ofercie i ceny poszły w górę, więc szkoda mi jej nie opłacać. Mam na tym koncie inne dedyki, więc nie mogę dać passów do konta. Dla osoby co zdecyduje się to wynająć przekazuję dane do roota. Maszynkę mogę odstąpić od 1 kwietnia (to nie prima aprilis:). Więcej info live4net(at)gmail(dot)com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2016 (edytowany) Oferta tego serwera nadal istnieje model to KS-3B, a trzeba było zajdzieć tylko na stronie kebsów. Edytowano Marzec 25, 2016 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2016 Oferta tego serwera nadal istnieje model to KS-3B, a trzeba było zajdzieć tylko na stronie kebsów. I to za stówkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
live4net 1 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2016 1. Moja oferta jest trochę tańsza - na kimsufi kosztuje to 20 euro + 23% vat = 24,6 euro * 4,26 zł = ok. 105 zł (jednak przy płatności z konta złotówkowego banki mają zazwyczaj znacznie gorszy kurs, więc wyjdzie trochę drożej) 2. Trzeba dodatkowo zapłacić ponad 50 zł opłaty instalacyjnej. Jak ktoś potrzebuje serwer na 1-3 miesięcy, to nie opłaca mu się tego płacić. 3. W obecnej chwili jest ten serwer dostępny, ale bardzo często są trudności z dostępnością (może na święta wrzucili większą ilość). Za chwilę może ich nie być. Jak kiedyś tą swoją maszynę kupowałem, to wrzucali ok. 1-4 takich maszyn na tydzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2016 1. Moja oferta jest trochę tańsza - na kimsufi kosztuje to 20 euro + 23% vat = 24,6 euro * 4,26 zł = ok. 105 zł (jednak przy płatności z konta złotówkowego banki mają zazwyczaj znacznie gorszy kurs, więc wyjdzie trochę drożej) 2. Trzeba dodatkowo zapłacić ponad 50 zł opłaty instalacyjnej. Jak ktoś potrzebuje serwer na 1-3 miesięcy, to nie opłaca mu się tego płacić. 3. W obecnej chwili jest ten serwer dostępny, ale bardzo często są trudności z dostępnością (może na święta wrzucili większą ilość). Za chwilę może ich nie być. Jak kiedyś tą swoją maszynę kupowałem, to wrzucali ok. 1-4 takich maszyn na tydzień. Twoja oferta jest nic nie warta bo jeśli zdecyduje się na odkupienie maszyny mam dostęp tylko do root. Lepiej dopłacić i zapłacić opłatę instalacyjną i mieć wszystko pod swoją kontrolą oraz mieć dostęp do panelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
live4net 1 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2016 Dlaczego wypowiadasz się za innych? Jednemu lepiej dopłacić, innemu nie, ale nie Tobie o tym decydować. Ja przedstawiłem plusy mojej oferty, Ty przedstawiłeś minusy. Mimo, że mam kilka serwerów Kimsufi, to do panelu zaglądam raz na trzy miesiące, nie każdemu jest to bardzo potrzebne. Ponadto tak jak wspomniałem, te maszyny są bardzo trudno-dostępne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2016 Twój serwer jest akurat bardzo łatwo dostępny, a to co robisz nie dość że nie ma ŻADNEGO SENSU z punktu widzenia potencjalnego kupującego, to jeszcze łamie regulamin kimsufi, za co bardzo szybciutko możesz dostać bana na wszystkie swoje jakże ważne dedyki w panelu. Tak więc radzę zamknąć temat i nie próbować nikogo naciągnąć, zanim jakiś miły użytkownik złoży report na abuse@ovh.net. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2016 Dlaczego wypowiadasz się za innych? W którym miejscu wypowiadam się za innych, w którym? Wyraziłem swoją opinię na temat twojej żałosnej oferty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
live4net 1 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2016 A to co robisz nie dość że nie ma ŻADNEGO SENSU z punktu widzenia potencjalnego kupującego Sens jakiś ma, w moim drugim poście wymieniłem korzyści. to jeszcze łamie regulamin kimsufi Z ciekawości przeczytałem regulamin, nie znalazłem punktu, który bym złamał. Jeśli podeślesz mi taki punkt, to od razu zamykam ofertę! Bardzo dziękuję, za Wasze trafne uwagi i konstruktywną krytykę. Aby uczynić moją ofertę bardziej korzystną, to zmniejszam cenę do 90 zł. Jak nikt się nie zgłosi, to trudno. Wymienię jeszcze raz korzyści w stosunku do Kimsufi KS-3B: 1. Moja oferta jest tańsza ok. 15% (KS 3B kosztuje w najlepszym wypadku 105 zł) 2. Brak opłaty instalacyjnej (oszczędność ponad 50 zł) 3. Serwer można zarezerwować od razu (na KS różnie to bywa, niektórzy uważają, że jest łatwo dostępny, niektórzy, że trudno dostępny w chwili pisania tego posta był niedostępny) Wady: Brak dostępu do Panelu Kimsufi, daję tylko root. Nowa cena: 90 zł/miesiąc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2016 jeżeli nie trudno dostać tego serwa to dla 15% nikt nie będzie ryzykował, że następnego dnia ci coś się odwidzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
live4net 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2016 Nowa cena: 85 zł/miesiąc Ogłoszenie ważne jeszcze przez tydzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2016 A po tygodniu będzie 80? po 2 tyg 75 itd? To czekam jak będzie 10 zł / miesiąc napisz mi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
live4net 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2016 A po tygodniu już nie będę mieć tego serwer, bo nie będę go już przedłużać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2016 Chciwy traci dwa razy . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach