IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2016 Cześć Mam pytanie. W jaki sposób ustawić fakturę wystawianą przez OVH Kimsufi na 0% VAT ? Aktualnie naliczają 23%, a powinni wystawić na firmę na 0% . Macie z tym jakieś doświadczenie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2016 A dlaczego na firme mają wystawiać stawkę VAT 0%? Usługi informatyczne w Polsce są opodatkowane stawką podstawową czyli 23%. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2016 Pytam się w imieniu znajomego Faktury unijne wystawia się z VAT 0%, bo potem w Polsce nalicza się 23% i odlicza go. Teraz podatek poszedł do Francji zamiast do Polski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2016 Czy masz NIP EU? Chyb nie skoro został naliczony podatek vat. Jezeli firma jest z Polski i fakturę wystawia polski oddział OVH to ne będzie t mowy o wewnątrzunijnym imporcie usług i faktury beda wystawiane ze stawką vat podstawową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2016 Zagraniczny oddział wystawia - Polskie OVH nie sprzedaje Kimsufi. Rozliczenie jest w euro. Czy NIP jest unijny tego nie wiem. Jedyną informację jaką znalazłem to na temat MOSS: http://www.finanse.mf.gov.pl/vat/maly-punkt-kompleksowej-obslugi-moss/wyjasnienia-i-komunikaty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2016 Aktualnie naliczają 23%, a powinni wystawić na firmę na 0% . Nie, nie powinni. OVH Polska to polski podmiot i wystawia takie same FV jak każdy inny. ps. do Franacji to idą ale zyski Zagraniczny oddział wystawia - Polskie OVH nie sprzedaje Kimsufi. Rozliczenie jest w euro. Pisz do ich supportu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2016 Najszybciej na dział Sales dzwonić. Powinni informacji udzielić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceManSpy 4 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2016 Polski czy Francuski? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2016 Francuski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach