dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 Witam, Firma Exportal jest partnerem Netdirekt.de na Polske. Oferujemy nastepujace serwery dostepne od reki: Intel P3 733MHz 256MB RAM 10GB HDD 500GB transferu Debian/Suse/Fedora Oplata miesieczna: 79 PLN brutto Intel P3 1GHz 512MB RAM 20GB HDD 1000GB transferu Debian/Suse/Fedora Oplata miesieczna: 119 PLN brutto Intel Celeron 2.4GHz 512MB RAM 80GB HDD 1000GB transferu Debian/Suse/Fedora Oplata miesieczna: 199 PLN brutto Intel P4 2.53GHz 512MB RAM 40GB HDD 2000GB transferu Debian/Suse/Fedora Oplata miesieczna: 199 PLN brutto Intel P4 2.4GHz 1GB RAM 80GB HDD 3000GB transferu Debian/Suse/Fedora Oplata miesieczna: 280 PLN brutto Intel P4 3GHz 1GB RAM 2x120GB HDD 4000GB transferu Debian/Suse/Fedora Oplata miesieczna: 380 PLN brutto oraz AMD XP 2800+ 1.5GB RAM 2x120GB HDD 3000GB transferu na porcie 100mbit Debian/Suse/Fedora Oplata miesieczna: 340 PLN brutto Wszystkie serwery sa dostepne od reki. Kontrakt miesieczny z 30-dniowym okresem wypowiedzienia. Nie oferujemy panelu Cpanel. Directadmin 45PLN brutto miesiecznie lub 240PLN brutto oplata jednorazowa. Licencja Windows 2003WEB - 80PLN brutto miesiecznie. Lokalizacja: Frankfurt, Tenovis Lacza: 7Gbit (Netdirekt): 2Gbit Telia 1Gbit KPN 1Gbit Global Crossing 1Gbit Lambdanet 2Gbit DeCIX Serdecznie pozdrawiam. Dino Strzeminski dino@exportal.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 Te serwery są na umowę 12 mc? Czy na 1 mc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 "Kontrakt miesieczny z 30-dniowym okresem wypowiedzienia.", możesz też wziąść na 12 mc, wtedy będziesz miał taniej... Korzystam z usług tej firmy i mogę ją naprawdę polecić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 Również korzystam z usług exportal i jestem w pelni zadowolony ze wspolpracy z ta firma. Dlatego do wszystkich ktorzy sie wachaja -> pewna i konkretna firma. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 www.exportal.pl - jak byk. Naucz się szukać informacji... A skąd wiesz że informacja na stronie pokrywa się z tym co jest tutaj? Ceny sa mniejsze, mniejsza jest powierzchnia, może jest np. jeden IP zamiast dwóch? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 Z paru doswiadczen w exportal.pl nauczylem sie pewnej zasady - tam nie dostaniesz mniej, co najwyżej więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MacRusher 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 Jak wygląda sytuacja z panelem Confixx? Samo Netdirekt go udostępnia, czy wy też macie taką możliwość, jeśli tak to za ile? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 Witam, Netdirekt jako taki nie oferuje paneli administracyjnych oprocz takiego prostego EZAD, ktory nie dosc, ze jest po niemiecku to nie jest za bardzo intereujacy. Maja go troche pozmieniac, ale sa to plany wakacyjne wiec zobaczymy jak to bedzie. Jesli chodzi o confixa to moge go zaoferowac za 48PLN brutto miesiecznie. Ja osobicie preferuje DirectAdmina. Serdecznie pozdrawiam. Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 A ja moge zaoferowac DA za 40zł/mc ;-) Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 Ja mam pytanie czy istnieje mozliwosc wykupienia servera ale z nielimitowanym transferem ( przeznaczenie na radio internetowe ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2006 Nie, masz tylko takie serwery jak tutaj, nie ma raczej od tego odstępstw. Ale uważam że i tak transfer jaki tu oferują jest dość duży, więc powinnien Ci w zupełności wystarczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 Witam, Netdirekt ma w swojej jeden serwer z nielimitowanym transferem jednak z tego co pamietam to cena takiego serwera to powyzej 1000PLN netto dlatego nie mamy ich w ofercie. Jezeli Pan chce to moge sie dokaldniej zorientowac. Jezeli potrzebuje Pan nielimitowanego transferu to jest sporo takich firm w Niemczech. Pozdrawiam. Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 Nie, masz tylko takie serwery jak tutaj, nie ma raczej od tego odstępstw. Ale uważam że i tak transfer jaki tu oferują jest dość duży, więc powinnien Ci w zupełności wystarczyć Dlaczego piszesz ze powinien mi starczyc ? Wiem na co potrzebuje server i co mi powinno starczyc Radio Internetowe ktore utrzymuje 300 osob w jednym momencie w jaklosci 96kbps zzera okolo 80 tb miesiac. Dlatego szukam servera dedykowanego nieograniczonym transferem, najlepsza oferta jaka znalazlem ejst server4you.de oraz strato ale niemoge znalesc osoby ktora bedzie posredniczyc w sprzedazy bo nie satysfakcjonuje mnie podpisywanie umowy na caly rok. Koniec offtopicu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 nie znajdziesz takiego lacza _nawet_ unlimited przez ktore przepchnicesz 80TB danych. Powód - kazde łącze ma limit - jesli nie narzucony przez providera to przez strukturę. Poza tym, potrzeba poteznych maszyn aby utrzymaly taki ruch. pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 Dlaczego piszesz ze powinien mi starczyc ? Wiem na co potrzebuje server i co mi powinno starczyc Radio Internetowe ktore utrzymuje 300 osob w jednym momencie w jaklosci 96kbps zzera okolo 80 tb miesiac. Szuaksz łącza a o konfiguracji sprzętowej nie pomyślałeś? Jaka maszyna (i za ile) miała by to uciągnać i jakie by musiało by być łącze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 nie znajdziesz takiego lacza _nawet_ unlimited przez ktore przepchnicesz 80TB danych. Powód - kazde łącze ma limit - jesli nie narzucony przez providera to przez strukturę. Poza tym, potrzeba poteznych maszyn aby utrzymaly taki ruch. pozdr. Rafiki miał chyba na mysli mniejszy ruch 80 tb (terabitow) = 10 TB ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 j/w miedzy tb/Tb a TB jest roznica panowie. A wiec polecam lekka edukacje czym sie rozni bit od bajt A konfiguracja sprzetowa taka ktora utrzyma proces servera shoutcast ktory zzera najwiecej cpu podczas laczenia sie osoby z serverem. A pamiec ram wystarczy nawet 256. Co do lacza przy 300 sluchaczach w jakosci 96 kbps starczy nawet 30 mbps, natomiast mam zamiar ruszyc z nowym kanalami wtedy maxymalnie 1000 sluchaczy utrzyma lacze 100mbps. A o tym ze kazde lacze ma limit wiem doskonale, chociazby maxymalny rozmiar danych ktore lacze jest w stanie wyslac i odebrac, ale wystarczy troche matematyki lub podpierac sie czyms takim jak: http://radiowoz.pl/index.php?option=com_wr...r&Itemid=96 Wiec jezeli nie wiecie czegos dokladniej nie ironizujcie odrazu sie z kogos. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 Nikt tu nie ironizował, po prostu zle zrozumielismy:) 10TB - to nadal sporo ruchu;) No i chyba szybki, wydajny dysk bedzie potrzebny : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 Łącze o jakim piszesz czyli 100 Mbps (Flatfee) to koszt w leaseweb € 1000.00 - to cena bez serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2006 Z paru doswiadczen w exportal.pl nauczylem sie pewnej zasady - tam nie dostaniesz mniej, co najwyżej więcej Witam. Mam prośbę możesz podać przykłady? Bo generalnie ja widzę kilka - nie musze mieć karty kredytowej - i mam fakturę Polska (22%) - pomoc i te inne po polsku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ympans 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2006 A jak to jest z DirectAdmin samemu muszę go instalować czy robi to exportal? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2006 Witam, My go instalujemy. Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach