Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 Hej!Potrzebuję postawić jedno forum niedużych rozmiarów (obecnie ~80 użytkowników, maksymalnie 200), a w przyszłości kolejne. Postanowiłem Was spytać o wybór skryptu, ponieważ na pewno są tutaj użytkownicy bardziej "na czasie" i wiedzą co obecnie jest wygodniejsze w utrzymaniu, do czego jest najwięcej szablonów, który skrypt zawiera najmniej błędów i co jest naj Kiedyś używałem phpBB 3.0 i było spoko. W tamtych czasach z niecierpliwością oczekiwałem wersji 3.1, a teraz jest już 3.1.8.Miałem krótki epizod z MyBB i też wydawało się OK.Co darmowego polecacie na małe forum? Pozdrawiam,Bartosz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 phpBB by Przemo. Prawilny skrypt, którego nie przerobisz. Rakieta jakich mało, lepsze od wszystkiego co powstało. Nawet od płatnego vB i IPB 4.x A tak serio - stawiałbym na MyBB. Jakby nie było - dość często aktualizują, polski support dobry, wraz z twórcami modów itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 Z darmowych to zdecydowanie MyBB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 MyBB czy phpBB to jeden diabeł, pewnie zaraz się pojawia krzyki ale na obecna chwile można powiedzieć że po prostu idealnie nadają się pod każde zastosowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 Wg Was, który z tych silników jest najlepszy pod kątem SEO? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 (edytowany) MyBB jeżeli ma być darmowe, IPB jeżeli ma być płatne. Edytowano Marzec 19, 2016 przez GyniO (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 MyBB jeżeli ma być za darmo i bez botów, srotów, spamerów czy innych rzeczy niechcianych. phpBB możesz postawić w subdomenie subdomeny i całość jeszcze w dziwnym z nazwy katalogu a i tak po miesiącu będziesz miał w pełni "żywe" forum gdzie milion botów będzie prowadzić jakże interesującą dyskusje Z bezpłatnych rozwiązań tylko MyBB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 phpBB możesz postawić w subdomenie subdomeny i całość jeszcze w dziwnym z nazwy katalogu a i tak po miesiącu będziesz miał w pełni "żywe" forum gdzie milion botów będzie prowadzić jakże interesującą dyskusje Przesadzasz Miałem kiedyś forumkę z 1k UU dziennie na phpBB 3.0.8 SEO Premod i nie miałem żadnego problemu z botami, żadnego. Wystarczyła aktywacja mailem + pytanie "Nazwisko prezydenta Polski" jak dobrze pamiętam. Widzę, że większość póki co za MyBB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 Pytanie było w module zainstalowanym domyślnie czy dodatkowym, zewnętrznym? Mi chodziło o "gołe" forum, bez żadnych dodatków z zewnątrz. Puste phpBB to tykająca bomba, puste myBB to najwyżej petarda typu piard. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paweł L 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 Również mogę polecić MyBB.Sam zawsze używałem tego skryptu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 Pokuć, jak dobrze pamiętam, to phpBB3 ma w standardzie opcję zadania dodatkowego pytania podczas rejestracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2016 Na BB3 siedziałem dość krótko - brak kompatybilnych szablonów z BB Przemo i brak shoutboxa. Jakbym teraz stawiał jakieś forum to tylko i wyłącznie MyBB albo IPB, żaden inny skrypt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2016 phpBB 3.1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2016 Z moich krótkich epizodów to tylko MyBB bym polecił. Chyba, że jesteś hipsterem i nazywasz się code artisan, to NodeBB i inne ustrojstwa ostatnio wychodzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2016 smf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2016 Zdecydowanie MyBB, SMF się nie nadaje do niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2016 SMF - wiele szablonów - banalne wdrożenie własnej grafiki - wiele modułów w zwykłym instalatorze - ciągle rozwijany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2016 SMF - wiele szablonów - banalne wdrożenie własnej grafiki - wiele modułów w zwykłym instalatorze - ciągle rozwijany Dodaj jeszcze, że wtyczki mieszają w szablonach i plikach MyBB > SMF pod każdym względem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiuus 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 Mieszają tzn. dodają swój kod aby dany element działał i wyświetlał się na stronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 SMF nie jest docenionym skryptem ale naprawdę ma silne grono zwolenników. Mimo wszystko statystycznie z darmowych pierwsze pozycje utrzymuje MyBB czy phpBB. Patrząc statystycznie nawet na naszych klientów potwierdza tę sytuację. Nie powiem że SMF jest częstym gościem ale jak by nie patrzeć jako skrypt nie poddaje się. Każdy z wymienionych skryptów wymaga użytkownika , który go zrozumie. Podobnie jak zwolennicy skryptu drupal mówią na temat innych podobnych rozwiązań gdzie osobiście twierdzę że jest przepaść ponieważ jest on po prostu doskonały i niezastąpiony w wielu sytuacjach a dla większości niezrozumiały i wręcz trudny. Mimo wszystko jak napisałem wyżej , dla mnie osobiście liczy się MyBB lub phpBB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach