krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2016 Witam. Próbuje skonfigurować połączenie Wi-Fi Direct w telewizorze aby móc odtwarzać pliki z komputera na telewizorze ale coś mi nie wychodzi. Wchodzę w ustawienia Wi-Fi Direct Następnie wybieram Options Tutaj wybieram ręcznie WPS No i tutaj wyskakuje mi komunikat aby na urządzeniu nacisnąć przycisk WPS. Chodzi tu chyba o router. Naciskam przycisk klikam rozpocznij ale wyskakuje komunikat "Rejestracja nie udana" Później cofam się do I wybieram inne metody. Pokazuje mi się takie coś. I klikam options Wybieram : WPS(kod pin) No i teraz skąd mam wziąć ten numer? Dobra. Znalazłem ten numer z tyłu routera ale po wpisaniu i naciśnięciu rozpocznij po jakimś czasie pojawia się komunikat rejestracja nie udana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2016 Jeżeli wpisujesz to nie powinno się "tego" wciskać. Bez problemu powinien znaleźć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2016 Jeżeli wpisujesz to nie powinno się "tego" wciskać. Bez problemu powinien znaleźć. Ale co WPS (kod pin) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2016 Wg mnie tam powinno się wpisywać numer MAC z rutera Mnie Samsung od razu znalazł sieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2016 Wg mnie tam powinno się wpisywać numer MAC z rutera Mnie Samsung od razu znalazł sieć. Ale tam można wpisać tylko same cyfry a numer MAC zawiera też litery i ma więcej niż 8 znaków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2016 Znalazłem coś takiego http://support.sonymobile.com/pl/xperiaz2/userguide/Wi-Fi/ https://www.sony.pl/support/pl/content/cbt-tut/shared/connect-mobile-to-tv-via-wifi Według mnie coś źle robisz - w tym momencie łączysz się ale nie z ruterem a z urządzeniem przenośnym (tablet / smartfon itd).. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Marzec 17, 2016 Nie mam smartfona ani tabletu. Jedyne z czym może się połączyć to router. A i chce to skonfigurować z komputerem stacjonarnym. Jutro przetestuje i dam znać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2016 Zaloguj się na router, skonfiguruj WPS. Później łączysz się po wifi, wpisujesz kod wps który skonfigurowałeś w panelu i klikasz przycisk wps. Jakoś tak się to robi. Jak wyłączysz wps na routerze to zdaje się powinno ci złapać bez tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2016 Udaje mi się w ten sposób skonfigurować ustawienia sieć Może to Wi-Fi Direct służy do podłączenia smartfona pod telewizor? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2016 Może to Wi-Fi Direct służy do podłączenia smartfona pod telewizor? No raczej: https://pl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Direct Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach