nifrez 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 (edytowany) Witam, otóż mam problem, jedna domena która przechodzi przez cloudflare nie chce działać, działała działała i przestała Druga domena która nie przechodzi przez clouda działa znakomicie na tym samym serwerze oczywiście. w ISPConfig mam informacje że : "One or more needed services are offline" jest nim web-server Dalej dziwi mnie fakt ze działa jedna domena a druga nie. Bardzo proszę o pomoc Jeżeli trzeba coś dopisać proszę o info. @Edit Po odłączeniu cloudflare występuje informacja Bad RequestYour browser sent a request that this server could not understand. Edytowano Marzec 6, 2016 przez nifrez (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 Z tego opisu wygląda że jest problem z odświeżeniem konfiguracji apache. Proponuję zajrzeć w logi serwera i wyeliminować ten problem. Trochę mało informacji by podpowiedzieć coś więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nifrez 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 @SiXwishlist Po odłączeniu cloudflare występuje informacja Bad Request Your browser sent a request that this server could not understand. dodatkowo w access.log apache występuje sporo lini "-" 408 0 "-" "-" jendak przed pojawieniem się tych lini wyrzuciło też sporo : "POST /xmlrpc.php HTTP/1.1" 404 445 "-" "-" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 Może ISPConfig zablokował adresy IP cloudflare? Tu masz pulę adresów IP które powinieneś dodać do białej listy: https://www.cloudflare.com/ips-v4 Najlepiej jak byś poszukał modułu dla ISPConfig lub doinstalował na sztywno obsługę cloudflare to wyeliminuje problemy na przyszłość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nifrez 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 Aktualnie jest tak: Gdy działa cloudflare: Error 522 - ( zapomnialem podać ) Po odłączeniu cloudflare : Strona się wczytuje lecz niestety bardzo długo to trwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 Nikt nie ma zaczarowanej kuli. Na początek zainteresuj się faktem że masz taki komunikat w panelu: "One or more needed services are offline" Znajdź powód tej sytuacji i go napraw. Następnie usprawnij komunikacja pomiędzy cloudflare a serwerem dodając adresy IP do białej listy. Jak napisałem wcześniej sprawdź logi systemowe co jest nie halo bo to co podałeś to wynik błędów dotyczących obsługi zapytań via/www. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach