Lindsey 19 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 Cześć, potrzebuję połączyć Wordpressa ze zdalną bazą na VPS WP jest na localhoście, jednak chcę aby łączył się ze zdalną bazą. Nie chcę instalować MySQL na moim komputerze. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 W wp-config.php wpijesz adres swojej bazy w define('DB_HOST', 'adres_bazy'); Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lindsey 19 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 wpisałem IP serwera na którym jest baza, trzeba podać jeszcze port? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 wpisałem IP serwera na którym jest baza, trzeba podać jeszcze port? Tak = jeżeli baza nasłuchuje na innym , Tak - jeżeli konfiguracja serwera tego wymaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 A na zewnętrznym mysql masz ustawionego usera z zewnętrznego IP i ustawiłeś serwer mysql żeby nasłuchiwał na zewnątrz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lindsey 19 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 @up, nie ustawiłem Mam domyślny config z vesty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 Hmm.... IP="ADRES HOSTA KTORY ŁĄCZY SIĘ DO BAZY DANYCH" iptables -I INPUT -s ${IP} --dport 3306 -j ACCEPT mysql -u root -p mysql> create database baza; mysql> grant all privileges on baza.* to 'baza_user'@'${IP}' identified by 'supersilnehaslo'; ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach