offset 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 Dokładnie jak w temacie. Do wyboru mam. AMD fx 6350 i i3 4150. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 http://www.cpu-world.com/Compare/358/AMD_FX-Series_FX-6350_vs_Intel_Core_i3_i3-4150.html Na rdzeniu intel. Na kilku rdzeniach już amd. AMD wciągnie ci w dodatku 2x więcej prądu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
offset 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 Prąd nie waży bo mam zamiar kupić serwer dedykowany czyli ta i3 tak? Wzrost będzie spory względem pentiuma G3240? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 No to sprawdź sobie - http://www.cpu-world.com/Compare/295/Intel_Core_i3_i3-4150_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G3240.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suspect121 53 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 W przypadku i3 wzrost wydajności będzie o 50% względem Pentium G3240. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
offset 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 Okej. Wiec dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 Jak potrzebujesz dużej wydajności jednego rdzenia to nie lepiej kupić VPS z gwarantowanymi zasobami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2016 Jak potrzebujesz dużej wydajności jednego rdzenia to nie lepiej kupić VPS z gwarantowanymi zasobami? VPS to nadal tylko część dedyka, a po temacie wnioskuję, że w grę raczej wchodzą serwery gier, a te lubią mieć zarówno I/O jak i rurkę na wyłączność. Oczywiście VPS VPSowi nie równy i nie można tutaj robić żadnych porównań, ale nie jestem przekonany co do "gwarantowanych zasobów" jakiegokolwiek VPSa, czy to CPU, ram, I/O czy rurka, nawet z KVMową wirtualizacją i gwarancjami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach