FaZa81 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 WItam, Proszę o pomoc - ofertę firmy, która świadczy niezawodną obsługę kont pocztowych. Niezawodną, tnz: - czyste IP bez żadnych blacklists w historii, - maile są dostarczane bez opóźnień, - mam możliwy dostęp ssh do logów poczty. Klient w poczcie ma około 120GB. Klienci łączą się po IMAPIe szyfrowanym. Większość mail z Niemiec oraz Europy, około 1/3 z Polski. W sumie max. kilkanaście kont, ale generujących dużą ilość maili. Jest to firma spedycyjna, gdzie bardzo ważny jest czas odpowiedzi i niezawodność. Bez wielkiego researchu na myśl przychodzi mi Hetzner... Nie ukrywam, że zależy mi na czasie. Co poradzicie? Proszę nie przedstawiać ofert z Home.pl czy Zenbox, ponieważ z oferty obu tych firm korzystać nie chcę. Potrzebuje zwinnej firmy ze sprawnym supportem, gdzie w godzinę będę mógł przenieść klienta. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 Z wirtualnych to nie wiem jakby to wyglądało, może coś bardziej dedykowanego? Sprint, OVH? Sprawdzałeś ich oferty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FaZa81 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 Z wirtualnych to nie wiem jakby to wyglądało, może coś bardziej dedykowanego? Sprint, OVH? Sprawdzałeś ich oferty? Zależy mi na czasie, dlatego pytam o opinie na forum. Nie sprawdzałem szczegółowo ofert, szukam właśnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.arcin 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 @FaZa81 https://hostit.pl/poczta-dedykowana/ Nie trzymamy poczty na serwerach przeznaczonych pod hosting (także tych ze zwykłych kont WWW). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FaZa81 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 @FaZa81 https://hostit.pl/poczta-dedykowana/ Nie trzymamy poczty na serwerach przeznaczonych pod hosting (także tych ze zwykłych kont WWW). @m.arcin dzięki za linka, oferta wygląda ciekawie W jakim to jest DC? W sprincie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.arcin 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 Jaka ilość wysyłki maili miesięcznie, oraz podaj max budżet roczny za usługę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 Patrz kilka tematów niżej - mi w sumie zaproponowało się tylko progreso i proponowali jeszcze użycie zoho.com. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FOTC 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 Z mojej strony mogę zaproponować Ci Google Apps For Work, -szybkość dostarczanych wiadomości będzie na pewno satysfakcjonująca i niezawodne. -co do logów ssh w poczcie, u nas połączenie też jest zabezpieczone protokołem TLS ale wszystko odbywa się w chmurze, co tworzy bezpieczniejsze rozwiązanie. - jeśli chodzi o sprawność supportu. Jesteśmy oficjalnym partnerem Google, więc mamy większe skupienie na naszych klientach i nie będzie problemu z obsługą w przypadku pytań i problemów. Dodatkowo zapewniamy 30gb na skrzynkę w rozwiązaniu chmurowym, własną domenę w adresie, konsole administracyjną, pakiet aplikacji biurowych. Gdybym Cię przekonał daj znać na mateusz@flyonthecloud.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hoste.pl 8 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 Myślę, że mają Państwo do wyboru 3 rozwiązania: 1. zakup serwera dedykowanego, który należało by odpowiednio skonfigurować i aktualizować, aby utrzymywać dobry poziom bezpieczeństwa. Do miesięcznego kosztu utrzymywania maszyny dochodzi koszt administracji + backupu. 2. zakup VPS - jak wyżej koszt VPS + administracja + backup, 3. zakup VPS lub shared z systemem/supportem/backupem usługodawcy, Patrząc na Państwa pierwszy post wydaje mi się, że poszukują Państwo gotowego rozwiązania z obsługą usługodawcy. Budżet w takim przypadku jest wyższy, ale otrzymują Państwo w zamian pełną obsługę techniczną proponowanej usługi (aktualizacje, backup, support). Proponuję takie zapytanie o usługę "szytą na miarę" przesłać również bezpośrednio do kilku firm, które biorą Państwo pod uwagę. Dodatkowe pytania pozwoliłem sobie wysłać na PW, aby przedstawić naszą propozycję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ajlar 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2016 hmm a moze firma http://www.ddr.pl My mamy u nich strone firmowa+poczte i sprawuje sie bez zarzutu. Oczywiscie support natychmiastowy, backup to wiadomo, do tego SSD dyski posiadaja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach