Suspect121 53 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 (edytowany) Dostępność na ten miesiąc wynosić będzie jakieś 30-35%, trzeba im napisać że pomylili się w regulaminie Edytowano Marzec 21, 2016 przez Suspect121 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 Ktoś zdecydowanie ma poczucie humoru (może nic innego nie zostało ). Nawet backupy zrobią. Oh, wait.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 Nawet backupy zrobią. Oh, wait.. No mają backupy, aż przywrócili stronę z 7 marca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 No mają backupy, aż przywrócili stronę z 7 marca To jest jakiś żart? Główną stronę mają z 7 marca a klientów z czerwca 2015? Ja pierdziele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 To jest jakiś żart? Główną stronę mają z 7 marca a klientów z czerwca 2015? Ja pierdziele. Wejdź teraz na www.2be.pl to może coś zrozumiesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 Poza główną nic nie działa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 Wejdź teraz na www.2be.pl to może coś zrozumiesz To, że nie działa to wiem. Teraz rozumiem o co chodzi. Tak to jest na 4 do roboty wstawać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GT_Lukasz 20 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 (edytowany) Tak to jest na 4 do roboty wstawać. Jak wstajesz do roboty to się do niej ogarniaj a nie czytaj forum, jak będziesz pracował w piekarni też powiesz ze jajka były zgniłe bo 4 rano była?. Edytowano Marzec 21, 2016 przez GT_Lukasz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 To dość spora różnica, wcześniej działy wyspecjalizowane stowarzyszenia czy po prostu prawnicy którzy masowo wyszukiwarki klauzule niedozwolone w regulaminach i szantażowali tym samym przedsiębiorców. Jeśli ten nie przystał na ich warunki, to składali pozew i sąd praktycznie z automatu wydawał wyrok na podstawie rejestru UOKiK. Teraz każdy przypadek jednak musi rozpatrywać indywidualnie, analizując czy dany zapis rzeczywiście narusza prawa konsumenckie, co dłużej trwa i może się zakońćzyć odmiennym wyrokiem.W praktyce to może mieć znaczenie w przypadku jakichś rzadkich klauzuli, ale jeśli chodzi o tę, o której dyskutujemy, to linia orzecznictwa jest już raczej ustalona od lat i nie spodziewałbym się tutaj żadnej rewolucji. Niestety, bo moim zdaniem trudności w umownym ograniczeniu potencjalnych roszczeń w przypadku tanich usług są sporym problemem. Fakt faktem, po takiej akcji ta firma już sięraczej nie wygrzebie. może i działalność hostingowa to była mała część biznesu, ale pewnie na tych serwerach też trzymali różne projekty ich klientów, wykonanych jako agencja reklamowa.Nie rozumiem jednego. Co się zdarzyło, to się zdarzyło. Ale dlaczego już dawno nie uruchomili na nowo tego, co zostało, nie pomogli klientom odtworzyć stron z web archive/google cache i nie ruszyli dalej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2016 (edytowany) Nie rozumiem jednego. Co się zdarzyło, to się zdarzyło. Ale dlaczego już dawno nie uruchomili na nowo tego, co zostało, nie pomogli klientom odtworzyć stron z web archive/google cache i nie ruszyli dalej? Bo nic nie zostało, gdzieniegdzie brakuje jakiejkolwiek kopii czegoś co potwierdza support. Mają backup z czerwca tylko dla jednego z serwerów. Przywrócą więc przy dobrym wietrze cokolwiek tylko dla "szczęściarzy" z tego serwera. A poza tym dwie kwestie. 1. Pracują tam teraz ponoć 3-4 osoby w sumie (więc nie wiem kto miałby to robić, nadal nie wiadomo czy jest jakiś admin etatowy, zaś tego co twierdzi BJ na ten temat nie warto czytać), 2. Przywracanie kopii z archiwów typu archive.org np. w przypadku sklepów jest raczej bez sensu. Zasadniczo jak dla mnie temat wygląda w tej chwili tak - czy da się ze zgliszczy, bez materiałów, zbudować dom od nowa. Moim zdaniem nie da się. Edytowano Marzec 21, 2016 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 Strona znów wróciła do żywych, przedstawia kolejne bardzo radosne hasła marketingowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 Strona znów wróciła do żywych, przedstawia kolejne bardzo radosne hasła marketingowe Heh a na http://www.2be.pl dalej komunikat "zaslepka.png" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 (edytowany) aha, 2be.pl != www.2be.pl dalej tam jacyś "profesyjonaliści" pracują chyba Tymczasem ciąg dalszy wesołych haseł reklamowych Edytowano Marzec 22, 2016 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DaFFX 14 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 http://biznes2biznes.com/?strona=ogloszenie&id=135163&typ_id=3 Mam nadzieję, że nie chodzi o 2be xDD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 http://biznes2biznes.com/?strona=ogloszenie&id=135163&typ_id=3 Mam nadzieję, że nie chodzi o 2be xDD Obawiam się, że jednak chodzi, ale jeśli tak to mam nadzieję że w zestawie z group5 i altblue Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DaFFX 14 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 Wątpię żeby ktoś kupił samo 2be, po takiej wpadce nikomu już raczej nie uda się odbudować zaufania Więc tak jak napisałeś, jeżeli chcą to sprzedać to musza coś dorzucić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 Obawiam się, że jednak chodzi, Gdyż, ponieważ?!? Sklonowali sobie kilkukrotnie bazę klientów czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 (edytowany) Gdyż, ponieważ?!? Sklonowali sobie kilkukrotnie bazę klientów czy jak? Zasadniczo mogą sprzedać całą działalność hostingową Pana MJ, może sie tam tyle tych klientów uzbiera ;-) Ale jest to dziwny zbieg okoliczności dla mnie. Choć faktycznie, ilość spora. Edytowano Marzec 22, 2016 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucaspl 18 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 Autor ogłoszenia nie napisał, że ma 9000 aktywnych Klientów, zapewne więc chodzi o zarejestrowanych użytkowników. Jeżeli samo 2be.pl miało 7000 domen, to jak najbardziej taka liczba rekordów userów w bazie jest realna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2016 To ogłoszenie z linka powyżej przewija się już od roku, także to raczej nie 2be Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drozdobyx 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2016 Jeśli byłoby to 2be to cena to żart. Więc wątpie w powiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KeeX 9 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2016 http://2be.pl/ ruszyło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2016 https://gyazo.com/89938a29f3c636d60833ca91b0da9f6a - a więc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2016 (edytowany) Jeszcze nie wszystkie podstrony maja poprawny wyglad. Np. 2be.pl/hosting/hosting-www/ rozsypana edytka: www.2be.pl to w dalszym ciągu coś innego niż 2be.pl Edytowano Marzec 23, 2016 przez mariaczi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netdive 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2016 matko, czytam te newsy i widzę, że jak to bywa - stronka formy, logosy i zdjecia z GettyImages z potężnym klastrem serwerów w tle, elegancki PR, a w rzeczywistości jedyna kopia poczty w Thunderbird po pop3 na lokalnych maszynach, backupowy serwer lokalnie pod stołem pewnie podmontowany po smb bez streamera.... myślałem, że to się skończyło z 12 lat temu... Jak to się mówi, ludzie dzielą się na tych co robią backupy i tych co będą je robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach