Marcin K. 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Dzień Dobry. Proszę wszystkich forumowiczów o pomoc. Zakładam stronę dot. usług na terenie Polski dla odbiorców z rynku zagranicznego (głównie USA). Zależy mi aby strona była wysoko w Google.com za granicą (chodzi mi głównie o Stany). Zamierzam ją samodzielnie pozycjonować i po wstępnej analizie tematu doradzono mi aby hosting/serwer znajdował się właśnie w USA oraz aby domena zawierała słowa kluczowe i była z końcówką ".com". Czy znacie jakieś dobre i godne polecenia firmy oferujące hosting w USA ? Z góry dziękuję za pomoc. Marcin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Kanada też wchodzi w grę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin K. 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Dziękuję za szybką odpowiedz. Tylko USA (to główni odbiorcy tych usług). Pozdrawiam, M. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Weź obojętnie jaki hosting + CloudFlare (będziesz miał IP z US&A). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Jeżeli chodzi o ping to wtedy OVH z serwerem w kanadzie + CloudFlare. Nie wiem czy oni w głównej ofercie mają Failovery z USA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin K. 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Pytanie laika: Programista który mi tworzy stronę polecił mi hosting linuxpl.com i do tego poprosić o dodanie CloudFlare ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Pytanie laika: Programista który mi tworzy stronę polecił mi hosting linuxpl.com i do tego poprosić o dodanie CloudFlare ? IP - USA to jedno, lokalizacja - USA to dwa. Pamiętaj że im dalej od USA tym ping jest większy , jeżeli to będzie sklep to niestety ale szybkość otwierania strony to podstawa. Jaki sens trzymać usługę hostingowa tysiące km od miejsca przeznaczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OneDistrict 12 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 IP - USA to jedno, lokalizacja - USA to dwa. Pamiętaj że im dalej od USA tym ping jest większy , jeżeli to będzie sklep to niestety ale szybkość otwierania strony to podstawa. Jaki sens trzymać usługę hostingowa tysiące km od miejsca przeznaczenia? Do Facebooka masz +/- 200 ms, w zależności od Twojego dostawcy łącza. Jakoś znośnie się z niego korzysta, prawda? Przy użyciu CDN-a (w tym przypadku polecono CloudFlare) i Anycast ping zmniejsza się do +/- 10 ms, a większość zasobów jest trzymana w tzw. cache, więc to znacznie skraca czas wczytywania się ich. Co więcej, żądanie do backendu powinno zostać całkiem szybko wysłane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin K. 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Czyli najlepiej będzie wykupić hosting i domenę ".com" np. tutaj : https://www.godaddy.com/hosting/wordpress-hosting ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 To taka masówka ale dają radę nawet z bardzo dużymi tematami. A co najważniejsze cenowo są nieźli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin K. 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 ...najważniejsze: serwer/IP znajduje się w USA Dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomasznonprofit 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2016 i jeszcze jedno czy IP/hosting powinien być najlepiej w USA pod kątem pozycji w google.com czy trzymanie stron w Polsce da takie same efekty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach