??? 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Witam, poszukują dysku SSD 120 / 128 GB, ogolnie mam swoje 2 typy: plextor m6s+ lub Samsung 850 EVO ewentualnie znajomy poleca: Patriot Blaze 120GB i nie wiem na który się zdecydować, zalezy mi na "realnych" prędkościach głównie na odczycie, biorę również pod uwagę inne dyski jak ktoś by mógł mi zaproponować ;-). Z góry dziękują za odpowiedzi Intel Core i5-6600K Gigabyte GA-Z170-D3H Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Zdecydowanie Samsung EVO 850. Jak masz opcję dołożenia kilku złotych to Samsung PRO 850, sam korzystam i jest rewelacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Jako, że przerabiam sporo dysków SSD, dla testu kupiłem po taniości EVO 650 120GB. Wrzuciłem w starszego ultrabooka z WIN 8.1 i śmiga aż miło, kwestia gwarancji ? Do 3 lat i tak padnie laptop Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Ja tam jak mam wybór pomiedzy TLC, a MLC to wybieram MLC... Samsung 850 Evo - TLCPlextor M6s - MLCA zresztą mam b. kiepskie doświadczenia z dyskami 850 Pro Samsunga, a więc Evo tym bardziej bym się nie interesował. Może wadliwa seria, ale jak po pół roku pada mi 10 dysków po koleji jak muchy to nie dla mnie. (Cykle zapisu nie powinny się skończyć) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 To już kwestia zastosowań, choć też widziałem padnięte PRO. Może tam więcej marketingu niż PRO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 850 mają wyraźnie opisane ile zapisów wytrzymają i nie widziałem żeby tego nie trzymały Ale do orania się nie nadają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 A ja polecę Crucial Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 (edytowany) 840 pro padają jak muchy przed nawet połową limitu gwarancyjnego TBW 850 evo? kupiłem, uwaliła mi się po pierwszej aktualizacji ;-) Edytowano Marzec 2, 2016 przez JakubC (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 malu jeśli można wiedzieć do czego służyły te dyski? Generalnie strasznie dużo ludzi poleca te dyski Samsunga. Osobiście korzystam z SanDiska i póki co daje rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2016 to forum hostingowe więc pewnie w serwerach które non stop coś mam ok, 5 lat samsunga 830 i problemow nie mialem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach