waito 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 Witam serdecznie mam pytanie zarejestrowałem 2 domeny u usługodawcy 2be.pl było wszystko pieknie do dzis gdzye probowalem wejsc na strone w celu zmiany dns na jednej z domen tam trzymanych i ku mojemu zaskoczeniu strona 2be.pl nie działa jest pusta wyskakuje : ForbiddenYou don't have permission to access / on this server. Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache/2.2.8 (Unix) mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.7m PHP/5.2.6 Server at 2be.pl Port 80 i moje pytanie brzmi jak moge odzyskac zarejestrowane tam domeny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 Jeśli firma zarejestrowała domeny to możesz je co najwyżej transferować do innego operatora. Przeczytaj regulamin, czy możesz otrzymać AUTHINFO. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 Jeśli firma zarejestrowała domeny to możesz je co najwyżej transferować do innego operatora. Przeczytaj regulamin, czy możesz otrzymać AUTHINFO. hm, jak ma przeczytać regulamin skoro strona nie istniej? A co dopiero pobrać kod Miejmy nadzieje że to chwilowe 403..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 Tak to jest jak się kupuje domeny w firmie istniejącej ile, kilka lat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 Domeny polskie? Zarejestrowane przez resellera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 hm, jak ma przeczytać regulamin skoro strona nie istniej? Mądry Polak czyta regulamin przed zakupem, nie po. Jeśli nie ma strony, kontaktu z firmą, to już niestety jest wtedy źle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paweł L 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 Mądry Polak czyta regulamin przed zakupem, nie po. Jeśli nie ma strony, kontaktu z firmą, to już niestety jest wtedy źle. Mógłbyś podpowiedzieć na co zwrócić uwagę w regulaminie przy zamawianiu domeny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
waito 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 (edytowany) Tak to jest jak się kupuje domeny w firmie istniejącej ile, kilka lat? miałem domeny u nic od 2 lat prawie myslalem ze bedzie ok nigdy nie wiadomo co sie stanie Domeny polskie? Zarejestrowane przez resellera? domena polska i zagraniczna daje wyciag z whois Zagraniczna: Registrant: NOT DISCLOSED! Visit www.eurid.eu for webbased whois. Technical: Name: Bartlomiej Juszczyk Organisation: Grupa ADWEB Language: pl Phone: +48.124271255 Fax: +48.124271255 Email: @2be.pl Registrar: Name: Grupa Adweb - Agencja Interaktywna Website: 2be.pl Polska : dnssec: Unsigned REGISTRAR: Grupa Adweb Bartlomiej Juszczyk ul. Bonarka 11 30-415 Krakow Polska/Poland +48.12 4271255 @2be.pl Edytowano Luty 27, 2016 przez waito (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 (edytowany) Spróbuj kontaktu jeszcze raz, jak nie pomoże to dla PL: http://www.dns.pl/porozumienie/Udostepnienie_kodu_authinfo.pdf Daj znać, jestem ciekaw jak tutaj NASK zadziała. Pierwsza nietestowana przeze mnie procedura, druga to postępowanie w przypadku omyłkowego skasowania domeny Edytowano Luty 27, 2016 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2016 Ja testowałem. Po zweryfikowaniu tożsamości (domena musi być zapisana na Ciebie) NASK kontaktuje się z rejestratorem ; ) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2016 Ja testowałem. Po zweryfikowaniu tożsamości (domena musi być zapisana na Ciebie) NASK kontaktuje się z rejestratorem ; ) Sprawnie to poszło? Rejestrator wydał ostatecznie kod czy NASK? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2016 NASK zmobilizował rejestratora do działania : )Dnia kolejnego był odzew ze strony rejestratora ; ) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2016 Mógłbyś podpowiedzieć na co zwrócić uwagę w regulaminie przy zamawianiu domeny? Każdy regulamin jest inny, nie ma jakiegoś szablonu, generalnie szukaj informacji dotyczących transferu domeny i wydania kodów EPP/AUTHINFO i czy Twój zakup dotyczy ceny promocyjnej czy stałej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2016 Każdy regulamin jest inny, nie ma jakiegoś szablonu, generalnie szukaj informacji dotyczących transferu domeny i wydania kodów EPP/AUTHINFO i czy Twój zakup dotyczy ceny promocyjnej czy stałej. Dla domen polskich nie można uzależniać wydania kodu authinfo. Jak ktoś przetransferuje po wydaniu to jego kwestia i operatora, ale uzależnienie wydania kodu od pewnych warunków nie może istnieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2016 (edytowany) Nikt jednak nie odpowiedział odnośnie domeny *.eu waito, możesz czuć się bezpiecznie, gdyż kod AuthID możesz pobrać bezpośrednio w systemie EurID: http://www.eurid.eu/pl/abonenci-domen-eu/transfer-your-eu-domain-name/wniosek-o-kod-autoryzacyjny Więc jeśli to będzie konieczne lub po prostu masz taką ochotę możesz przenieść obsługę domeny do innego rejestratora bez oglądania się na dotychczasowego. edycja: Oczywiście transfer domeny *.eu wiąże się z jednoczesną koniecznością przedłużenia na rok następny i wniesienia opłaty. Edytowano Luty 28, 2016 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
waito 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 Hmmm.... Nieźle https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/bezpieczenstwo-teoria-vs-praktyka/ Dokładnie mieli włamanie od serwerowni gdy tylko wroci wszystko odrazu przenosze domeny do innego uslugodawcy "lepiej zabezpieczonego" któż wie co teraz dzieje sie z naszymi danymi personalnymi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2016 (edytowany) Było włamanie, na wykopie klienci piszą zę bazy danych oraz dnsy działają. Ciekawi mnie to iż oświadczenie o włamaniu podali dopiero po 3 dniach. Inne firmy z hostingiem należace do adweb działają bez problemu. Ja to jestem ciekaw czy jakiś admin ich nie wy****ł bo ostatnio coś pilnie szukali administratora. Edytowano Luty 29, 2016 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach