ryzio 1 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2016 Poszukuję chmury skalowalnej pod system OwnCloud. Co mnie interesuje: - możliwość samodzielnego skalowania parametrów - rozliczanie usługi w skali (godzinowa / dzienna / miesięczna) - możliwość samodzielnej reinstalacji systemu - nielimitowany ruch wchodzący / wychodzący Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2016 patrzyłeś na e24cloud? tylko tam co do transferu to musiał byś zapytać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryzio 1 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2016 Tak patrzyłem i oferta ciekawa, niestety przy przy tym transferze, którego ja potrzebuję jest to opcja nie opłacalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2016 a jaka przestrzeń dyskowa jest potrzebna bo może w takim przypadku to mały dedyk będzie lepszym rozwiązaniem. np. scaleway Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2016 Zobacz na Vultr lub DigitalOcean. Nie masz idealnego skalowania, ale ceny są dużo lepsze niż e24 czy Oktawave. Dodatkowo Oktawave reprezentuje jeszcze konkretną jakość, a w e24 jak im się nie spodobasz to Cię postraszą i tyle z serwerów. Ewentualnie zje Cię cena transferu jak sam zauważyłeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryzio 1 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 Vultr ma ciekawą ofertę, ale limity w transferze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2016 Public Cloud od OVH? https://www.ovh.pl/cloud/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2016 Napisz na PW kolego - myślę, że zaproponuję coś zadowalającego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
safilo 1 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2016 (edytowany) próbowałeś tutaj? arubacloud.pl - tylko nie VPS lecz Pro. masz możliwość: - możliwość samodzielnego skalowania parametrów - rozliczanie usługi w skali (godzinowa ) - możliwość samodzielnej reinstalacji systemu - w zasadzie można utworzyć swój własny szablon (obraz systemu itp.) - nielimitowany ruch wchodzący / wychodzący - pasmo zależne od hypervisora Edytowano Marzec 13, 2016 przez safilo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach