Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 Hejka, nie znalazłem tematu tej firmy, więc wrzucam tutaj. Bawią się w wysyłkę spamowych smsów z rzekomym info o nieopłaconej domenie - nie dość, że spam, to jeszcze wprowadzanie w błąd i narażanie na koszty: https://niebezpiecznik.pl/post/masz-domene-uwazaj-na-sms-y-od-firmy-domeny365-eu/ Ja rozumiem walkę o klientów, niemniej... no kurcze, toż to poziom dna i metra mułu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 Kumplowi przysłali, że za tydzień wygasa domena.. która wygasa w kwietniu Innemu klientowi, że wygasa domena w ciągu tygodnia, która wygasa w czerwcu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 I to pewnie jeszcze nie u nich brane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 No pewnie. Klient spanikowany zadzwonił. Ale miał na tyle trzeźwy umysł, że kojarzył wygasanie domeny w kwietniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 To nie pierwsza akcja tej firmy. Swoją drogą strona wygląda ciekawie, poczta, vps i konta www przekierowują na home. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
home.pl 10 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 To nie pierwsza akcja tej firmy. Swoją drogą strona wygląda ciekawie, poczta, vps i konta www przekierowują na home. Uprzedzę może dodatkowe pytania - strona należy do kogoś kto zarabia na rejestracji usług home.pl przez reflinki (mamy taki program polecający - http://polecaj.home.pl). Podjęliśmy już pewne działania, aby sytuację wyjaśnić, aczkolwiek z całą stanowczością odcinamy się od działań właściciela strony domeny365.eu. Niestety nie jesteśmy w stanie na etapie rejestracji klienta zweryfikować, czy jego działania będą zgodne z prawem. Stąd konsekwencje wynikające z akceptacji regulaminu programu prowizyjnego. Mamy nadzieję, że nikt z tytułu działania serwisu nie ucierpi. Pozdrawiam, Adam z home.pl 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 @home.pl - szacun za odniesienie się do sprawy, podjęcie kroków wyjaśniających i za niechowanie głowy w piasek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
home.pl 10 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 Szacun, nie szacun, staramy się rozjaśnić sprawę zanim ktoś podchwyci temat i znowu napisze, że home to "zuo". Działania domeny365.eu nie mają nic wspólnego z home.pl, oba podmioty nie są ze sobą powiązane oprócz wspomnianego uczestnictwa w programie prowizyjnym polecaj.home.pl - mamy tam obecnie ponad 2600 partnerów i trafiła się po prostu jedna czarna owca. Tak czy siak, dzięki szybkiej interwencji klient ten nie zarobi u nas ani złotówki więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 @home.pl prócz uczestnictwa w progranie i miasta gdzie zarejestrowana jest firma.. być może i nic. W każdym bądź razie firma nia budzi we mnie zainteresowania nie wiem jak w innych, strona straszna lipa, z tego co zauważyłem usługi oferowane są od home i neteasy i te 10 lat na rynku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 17, 2016 A czy takie "wymuszenie" nie ma jakiegoś paragrafu? Państwo prawa w końcu tutaj nawet pies ma jakieś obowiązki i prawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach