xfilokolo 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 Witajcie, mam forum (chwilowo zamknięte, bo nie mam certyfikatu).Natrafiłem na projekt lets encrypted.Mam kilka pytań, ale do sformułowania kolejnych potrzebuję odpowiedzi na te:Czy do korzystania z Let's Encrypted muszę mieć dostęp do mojego serwera przez SSH?Wiem, że na stronie projektu jest wszystko wytłumaczone, ale potrzebuję takiego "telegraficznego skrótu" jak się uzyskuje certyfikat+kluczPozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 Do wygenerowania certyfikatu (według mnie) musisz mieć dostęp przez SSH.Certyfikat i klucz uzyskuje się przez uruchomienie skryptu Python Let's Encrypt lub alternatywnego, który podrzuca do katalogu / serwera WWW swoje pliki, na podstawie których jest weryfikowana domena. Jak weryfikacja przejdzie, to w plikach ląduje klucz i certyfikat, który podpinasz pod serwer.Certyfikat jest ważny przez 3 miesiące i zabieg trzeba powtórzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xfilokolo 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 Hmmmm... no to czeka mnie zakup normalnego certyfikatu, bo nie mam dostępu do SSH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 Każdy normalny hosting powinien taki certyfikat dla Ciebie wygenerować. [AUTOREKLAMA] Na vipower.pl i nodea.pl robimy to od ręki, a nawet na prośbę klienta uruchamiamy zadanie w crontabie, które automatycznie odnowi certyfikat dla Ciebie[/AUTOREKLAMA] 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 https://buy.wosign.com/free/#ssl - 5 certyfikatów za darmo na 2 lata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xfilokolo 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 Dziękuję za oferty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 Certyfikat i klucz możesz stworzyć u siebie i przesłać go na hosting. Jasne, że można tak zrobić, ale czy nie trzeba podpinać domeny, na którą generujesz certyfikat, pod IP, z którego dostępne są pliki Let's Encrypt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 Można generować na dowolnym systemie. Trzeba tylko wrzucić na stronę odpowiedni plik w celu weryfikacji domeny. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 Trzeba tylko wrzucić na stronę odpowiedni plik w celu weryfikacji domeny. Tak też w sumie pomyślałem, ale czy plik nie zmienia się z każdą próbą weryfikacji domeny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2016 Zmienia się. W czasie generowania pojawia się nazwa pliku i jego zawatość. Zanim potwierdzisz musisz go wrzucić na serwer i jak będzie już dostępny przez http to potem przechodzisz dalej. Na pewno działa. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xfilokolo 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2016 A co myslicie o wosign? Juz mam certyfikat od nich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2016 Czy do korzystania z Let's Encrypted muszę mieć dostęp do mojego serwera przez SSH? Nie. Ale zdecydowanie, zdecydowanie wygodniej jest korzystać, jeśli masz dostęp, bo inaczej musisz co trzy miesiące pracowicie ręcznie go odnawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach