Lindsey 19 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2016 na VPS z Public Cloud jest dostępne -Centos 6 i 7 - Debian 7i 8 - Fedora 19 i 20 i Ubuntu 12.4 14.4 i 15.10 Na zwykłych VPS SSD 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemon 35 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2016 Trochę odkopię temat. Jak ogólnie oceniacie Public Cloud pod kątem stabilności? Będę stawiał infrastrukturę dla jednego klienta, cenowo i wydajnościowo na pierwszy rzut oka rewelacja.Podeślijcie jakieś opinie czy nie było np nieoczkiwanych restartów czy padów infrastruktury itp. Będę wdzięczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dext 9 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2016 Używam od 4 miesięcy 1 pad powyżej 6 h ( dostałem bonus 500 zł jako rekompensata ) a kilka po 20-30 min . Ogólnie wydajność mniejsza niż serwera dedykowanego ale jak na początkowy etap projektów wystarczy. Wydajność instancji HA ok zwykłego dyski ( 100 MB/s ) a SSD ok ( 250-300 MB/s ). Polecam założyć zewnętrzy monitoring bo często coś się dzieje wystarczy zerknąć na prace.ovh.pl i upominać się jak piszą 99,999% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2016 Ktoś by zapuścił fio na tych cloud z high performance volume? Jak tam z iopsami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 2, 2016 Witam. Ja się przymierzam do wyprowadzki z OVH. Aktualnie mam 4 vps (VPS SSD1) w rożnych lokalizacjach. Coś w październiku zaczęło się dziać na łączach. Polski support niewiele może powiedzieć. Opiera się głównie na monitorach SLA. A co mi po SLA (który może jest po ich stronie) jak ja i inni tracą dostęp do usług. Przerwa w dostępie jest krótka ale ilość przerw zaczyna denerwować. Czy ktoś ma podobne odczucia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dext 9 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2016 Wystarczy zerknąć na ilość interwencjihttp://prace.ovh.pl/?project=19&status=all&perpage=50 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip_b 19 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2016 Trochę odkopię temat. Jak ogólnie oceniacie Public Cloud pod kątem stabilności? Będę stawiał infrastrukturę dla jednego klienta, cenowo i wydajnościowo na pierwszy rzut oka rewelacja.Podeślijcie jakieś opinie czy nie było np nieoczkiwanych restartów czy padów infrastruktury itp. Będę wdzięczny. Mam jedną instancję HG-7 strona która przyjmuje grafiki w dość dużych rozdzielczościach i generuje z nich PDFy. Działa niesamowicie dobrze i stabilnie, zero problemów od uruchomienia cały czas online tj. od 168 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach