sreg 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Hej, mam 3-4 strony od kilku lat na home.pl - obecnie mam abonament roczny Business Cloud Unlimited z opłatą około 900 zł/netto/rok - serwer współdzielony. Chciałbym zmienić to na serwer w podobnej cenie plus/minus 200-300 zł/ na zdecydowanie szybszej maszynie, a najlepiej z jeszcze większym łączem internetowym (obecnie jest 1GB). Co Waszym zdaniem byłoby lepszym rozwiązaniem przy równoczesnym zachowaniu wszystkich elementów jakie ma home.pl -czyli poczta, ftp, bazy danych etc. Sebastian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Powierzchnia? Bo oznaczenie nielimitowany jest co najmniej dziwne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Ze swojej strony mogę polecić Ci firmę KEI.pl - https://www.kei.pl/hosting-b Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Polecam nasz serwer z serii PRO: http://pl.mzone.uk/shared/pro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sreg 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Obecnie mam wykorzystania na poziomi 110 GB i transfery miesięczne na 20TB w pikach na 45TB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Obecnie mam wykorzystania na poziomi 110 GB i transfery miesięczne na 20TB w pikach na 45TB. Czyli kwota za usługę adekwatna do wykorzystanych zasobów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
home.pl 10 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2016 sreg skontaktujemy się z Tobą i postaramy się obniżyć cenę w ramach kilkuletniej współpracy. Jednakże kwota 200-300 zł jest nierealna zważywszy na wykorzystanie zasobów serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 8, 2016 Ja to bym się zastanowił nad jakimś hostingiem dedykowanym (vps) lub serwerem dedykowanym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2016 webd.pl 200GB, 300zł/rok 800zł rocznie do przodu będziesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SchErk 16 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2016 (edytowany) webd.pl 200GB, 300zł/rok 800zł rocznie do przodu będzieszIDIOTA.. Jak taki duzy serwis wrzuci na serwer z przestrzenia 200GB? Skoro aktualna zajetość wynosi 45TB... Może serwery dedykowane w ovh lub online.net Edytowano Luty 8, 2016 przez SchErk (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2016 @up: tym razem kori ma rację. Autor sam pisał, że zajętość wynosi 110GB, a transfer w pikach sięga 45TB miesięcznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 8, 2016 Ciekawe czy webd wyrobiłoby z takim transferem. Pewnie łącze by przycinali sporo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 sreg skontaktujemy się z Tobą i postaramy się obniżyć cenę w ramach kilkuletniej współpracy. Jednakże kwota 200-300 zł jest nierealna zważywszy na wykorzystanie zasobów serwera. Pracowniku home.pl - polecam napić się następnym razem kawy przed czytaniem działu z samego rana On pisze, że teraz płaci 900 zł, a chce szybszą maszynę w cenie PODOBNEJ DO AKTUALNEJ - teraz płaci 900 zł i napisał, że cena może być +/- 300 zł, czyli jak łatwo policzyć będzie to maksymalnie 1100-1200 złotych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2016 może TYLKO pomylili walutę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2016 sreg, Proponuje Ci napisać w dziale giełda zapytanie ofertowe z podaniem limitu cenowego i parametrami jakie potrzebujesz. Na pewno sporo ofert posypie się na PW... Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Luty 18, 2016 "Jaki serwer zamiast home?"Odpowiem krótko: JAKIKOLWIEK! Wszystko będzie lepsze od home.pl 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostit 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2016 @sreg najlepszym wyjściem byłoby gdybyś oddzielił te dwie sprawy - multimedia od strony www.Wtedy mógłbyś zachować kompromis pomiędzy tanim składowaniem dużych ilości danych i szybkim dostępem do dużych plikóworaz wysoką jakość usług hostingu www oraz poczty email.Niema sensu wozić dobrą osobówką wielkogabarytowych materiałów budowlanych - mało to wydajne i w sumie drogie w eksploatacjiPod dane możesz wybrać dowolny vps, serwer dedykowany względnie rozwiązanie składowania w S3 (amazon), zaś pod stronę WWW nie wielką ale dobrą wirtualkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2016 Obecnie mam wykorzystania na poziomi 110 GB i transfery miesięczne na 20TB w pikach na 45TB. wg mnie transfer miesięczny 20-40 TB nie nadaje sie za bardzo na shared hosting, tylko dedykowany. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sreg 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2016 (edytowany) Mam pytanie co będzie lepszym rozwiązaniem Oktawave czy Homecloud czy LH.pl ? Edytowano Marzec 7, 2016 przez sreg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2016 Oktawave Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2016 Oktawave. Jeśli bardzo nie będziesz chciał Oktawave to spróbuj LH. Od home z daleka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
#Gremsonkowy# 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2016 Ja bym ci zaproponował serwer dedykowany z OVH bądź Blazingfast. Ewentualnie Hosteam który jest najlepszym według mnie rozwiązaniem w Polsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2016 W octawave z cena 0,02gr za gb ruchu to on przekroczy budzet roczny w tydzien... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gnum.pl 4 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2016 Ja również polecam lh.pl W sumie to jak do tej pory to najlepiej właśnie z nimi układa się współpraca od dobrych 5 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach