TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2016 Hello, a więc mam konieczność podkręcenia działania serwera po przez odpowiednią konfiguracje w my.cnf Jako że nie bardzo ogarniam temat, chciałbym się upewnić czy poniższa konfiguracja jest dobra i odpowiednia - taką ją otrzymałem nic od siebie nie dodawałem. A mój VPS to 2GB RAM, 2x3,2Ghz z CentOS. Ową konfiguracje już testowałem i muszę przyznać że śmiga ładnie jednakże chciałbym poznać Wasze zdanie czy coś tu zmienić, dodać a może usunąć Z góry dzięki za pomoc i wszystkie sugestie. local-infile=0 tmpdir=/dev/shm long_query_time = 1 join_buffer_size = 16M tmp_table_size = 16M max_heap_table_size = 8M innodb_buffer_pool_size = 4048M table_open_cache=2048 max_allowed_packet=320M max_connect_errors=1000000 innodb_flush_log_at_trx_commit=2 query_cache_size=4096M open_files_limit = 100000 query_cache_type=1 key_buffer=256M sort_buffer_size=2M read_buffer_size=2M read_rnd_buffer_size=2M thread_concurrency=8 table_cache=64 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2016 http://mysqltuner.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Luty 6, 2016 innodb_buffer_pool_size = 4048M query_cache_size=4096M na 2gb ramu, dość odważnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2016 No tak to już zmieniłem na o wiele niższe innodb_buffer_pool_size = 4048M query_cache_size=4096M na 2gb ramu, dość odważnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hemi 20 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2016 https://tools.percona.com/ Percona Configuration Wizard w miarę sensowne konfigi generuje (acz na koniec i tak zawsze warto je przejrzeć) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2016 Jak używasz serwera MySQL i silnika InnoDB, to warto przejść na MariaDB lub Percona i zacząć korzystać z silnika XtraDB, który może być wydajniejszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach