p.zalewsky 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2006 Witam. Proszę spojrzeć na: http://whois.domaintools.com/webhostingtalk.com Jest tam taka linijka "Reverse IP: 13 other sites hosted on this server" I teraz moje pytanie: skąd jest pobierana ta liczba? Czy jest to liczba domen przypisanych do jednego IP, liczba domen na jednym serwerze dns czy może jeszcze coś innego? Chciałbym aby przy sprawdzeniu mojej domeny nie pokazywało się że na tym samym hostingu sa inne domeny? jak to osiągnąć? -- pozdrawiam Patryk Zalewsky Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2006 uzyskując od dostawcy serwera dedykowany adres IP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p.zalewsky 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2006 a co zrobić abym mógł mieć serwer dns w swojej domenie? tzn. np. dla domeny zwierzaki.com miałbym serwery dns ns1.zwierzaki.com i ns2.zwierzaki.com czy muszę kupić dwa serwery dedykowane, żebym mógł tak zrobić, czy da sie to jakoś inaczej zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2006 a co zrobić abym mógł mieć serwer dns w swojej domenie?tzn. np. dla domeny zwierzaki.com miałbym serwery dns ns1.zwierzaki.com i ns2.zwierzaki.com czy muszę kupić dwa serwery dedykowane, żebym mógł tak zrobić, czy da sie to jakoś inaczej zrobić? google.pl - howto bind/named Da sie to zrobic na jedym serwerze, ale musisz miec 2 adresy ip. Aczkolwiek, lepiej jest postawic secondary dns na zewnetrznym serwerze. Ogolnie google i wszystko jasne;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p.zalewsky 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2006 a nie da się tak zrobić, ze będę korzystał z dns mojego providera, tylko przez swój adres, jakby alias? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2006 Nie wiem o co Ci chodzi, jak nie masz kasy na dedyka to zainteresuj się : http://everydns.net - darmowe DNS'y Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2006 Swój adres masz na myśli adres IP? Jeśli tak, to oczywiście jest taka możliwość. Nalezy wtedy przekierować domena.pl IN A TwojeIpZeStrona i reszte aliasów. Na swoim servie musisz zrobić virtuala dla stronki. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p.zalewsky 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2006 mój adres, miałem na mysli moją domenę Przed chwilą od kolegi sie dowiedziałem, że w panelu resellera DirectAdmin jest taki link "Własne serwery DNS", mógłby mi ktos wyjaśnic na czym to polega? Czy takie coś jest tylko w DA ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach