Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2016 http://niebezpiecznik.pl/post/dziura-w-linuksie-kazdy-moze-byc-rootem/ Lepiej załatajcie zanim będzie za późno. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2016 Działanie exploita uniemożliwia także grsecurity i PaX I po raz kolejny śpię spokojnie. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Adam Szendzielorz Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2016 I po raz kolejny śpię spokojnie. Mam to samo. A do tego kernel kompilowany zawsze pod siebie, w którym CONFIG_KEYS mam nieaktywne, więc nawet bez PAXa exploit by nie poszedł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2016 Jakoś nie udało się wykonać tego exploita na ubuntu, debianie i centosie z dystrubucyjnymi kernelami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2016 (edytowany) U mnie zanim się wykona ten exploit to procek (AMD Sempron 2600+) się ugotuje Po godzinie okazało się że nie ma dziury Edytowano Styczeń 23, 2016 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2016 to samo, testowałem u siebie w domu na debianach 8 i nie licząc tego że +/- 40 minut cpu się gotował to nie dało mi sie na roota dostać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2016 W komentarzach na niebiezpieczniku to ze dwie osoby piszą że im się udało dostać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2016 Testowałem na systemach, które aktualizowane były ok 2-3 miesiące temu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2016 Ja też poległem, czysty system (ubuntu i debian) z naciskiem na kernel 'vunerable' (sam instalowalem stare paczki) i nic. a biorąc pod uwagę gotowanie przy exploicie pozwoliłem sobie na 2x2650v2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2016 a biorąc pod uwagę gotowanie przy exploicie pozwoliłem sobie na 2x2650v2 A może wystarczyło klimatyzacje w serwerowni włączyć? U mnie jakoś żaden procek się nie zagotował, od i7 po xeony. Nic się nie zagotowało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2016 A może wystarczyło klimatyzacje w serwerowni włączyć? U mnie jakoś żaden procek się nie zagotował, od i7 po xeony. Nic się nie zagotowało PCtowy na 100% rozpędził się do 42 stopni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach