Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2016 Siemanko Mam problem i nie wiem w sumie jak go ugryźć.. na pewnym obiekcie jest niby DSL ze stałym adresem IP . Modem do ADSL SpeedStrem.. rj-11 do rj-45 na 45 mam Adres IP, maskę, bramę itp. TEraz pytanie. nikt nie ma dostępu do SpeedStream gdzie rzekomo dostęp do niego powinien być via rj-45 .. Czy po podpięciu pod RJ-11 zwykłego rounter ADSL i ustawienia bramy,IP itp. będzie to chodzić ? Czy trzeba wzywać specó od orange.. dokumenty przepadły gdzieś.. zostały tylko adres IP, bramy, oraz maska .. i DNSY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2016 Na 99,9% będziesz musiał uzupełnić dane autoryzacyjne, które powinny być zawarte na umowie.Z drugiej strony, bodajże Netia kiedyś udostępniała dane typu: aktywacja/aktywacja, gdzie byłeś przekierowywany na formularz aktywacji usługi i dopiero tam otrzymywałeś dane do autoryzacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2016 (edytowany) Danych autoryzacyjnych PPPoA w usłudze InternetDSL nikt ci nie da. Tak samo jak dostępu do modemu (szczególnie, jak to SpeedStream), a także nikt ci nie pozwoli zamiast SpeedStreama podpiąć swojego routera. Po prostu do wyjścia RJ45 masz podłączyć swój router i na nim skonfigurować owe adres IP, bramy, oraz maska .. i DNSY Edytowano Styczeń 14, 2016 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2016 Danych autoryzacyjnych PPPoA w usłudze InternetDSL nikt ci nie da. Tak samo jak dostępu do modemu (szczególnie, jak to SpeedStream), a także nikt ci nie pozwoli zamiast SpeedStreama podpiąć swojego routera. Po prostu do wyjścia RJ45 masz podłączyć swój router i na nim skonfigurować owe \ Ok. Czyli jak mam obawy że ten speedstream kończy już swój żywot to najlepiej zgłosić awarię i niech wymieniają . Sprawa dość dziwna, ponieważ router połączy się na chwile ze Speedstreamem i po 2 minutach się rozłącza.. oba routerty w tym 1 nowy ten sam objaw. Na Speedstremie zapalają się diody DSL i Internet po czym po tych kilku minutach Internet gaśnie i pies pogrzebany . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach