gucek012 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2016 (edytowany) Witam Serdecznie. Posiadam serwer dedykowany w firmie OVH.PL. I mam problem z łączem internetowym, otóż gdy pobieram cokolwiek no powiedzmy łącze dupy nie urywa: System: Windows server 2008 Moze być to wina mojej konfiguracji czy raczej OVH, pisałem do supportu ale gościowi w trybie rescue wszystko dzialało a teraz nie odpisuje wogóle... Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź. Edytowano Styczeń 10, 2016 przez gucek012 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2016 Rescue jest pod linuxem. Sprawdzałeś np nowsze sterowniki do karty sieciowej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gucek012 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2016 (edytowany) Tam w OVH mają rescue-pro, nie wiem jak to dokładnie tam działa. Niestety straciłem przez to już 3 dni za które pewnie i tak nikt mi pieniędzy nie odda, ale to nic. Na początku gdy przeinstalowałem serwer na Windows 2008 działało wszystko w miarę dobrze, później gdy jeszcze raz postanowiłem przeinstalować wszystko się spierdzieliło i nic się nie da na nim zrobić. Licencje na windowsa mam od OVH, więc chyba wszystko co potrzebne powinno być zainstalowane. Pozdrawiam. Edytowano Styczeń 10, 2016 przez gucek012 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2016 później gdy jeszcze raz postanowiłem przeinstalować wszystko się spierdzieliło i nic się nie da na nim zrobić. I serio obwiniasz za to OVH? Za to, że twoja winzgroza nie działa jak trzeba? Teraz to już się nie dziwię czemu te tickety są tak wolno obsługiwane, skoro technicy muszą latać i testować działające serwery w trybie rescue. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gucek012 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2016 (edytowany) Gdybym to ja wybrał Windowsa na serwer, to bym pewnie tu nie napisał tylko płakał w kącie, niestety takie miałem zlecenie. Zainstalować windowsa i na nim pleska. Sam bym to zrobił na debianie, ale nie można zawsze mieć tego co się chce. Ma ktoś pomysł jak to naprawić ? I serio obwiniasz za to OVH? Za to, że twoja winzgroza nie działa jak trzeba? Generalnie nie obwiniam, tylko pytam czego to może być wina. Edytowano Styczeń 10, 2016 przez gucek012 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2016 (edytowany) Nie instalować Windowsa, albo instalować do skutku. Jak klient mówi, że chce skakać z 6 piętra to się go pytasz w jakim celu, a nie mówisz że masz zlecenie mu towarzyszyć. W 99% sytuacjach klient nie wie czego chce, a programistów .NET zatrudnionych przez moich klientów informuję o istnieniu mono średnio kilka razy w tygodniu. To ty jesteś administratorem i ty masz się znać, a nie klient. Windowsa się wybiera obecnie w bardzo wąskiej grupie zastosowań, np. active directory. Edytowano Styczeń 10, 2016 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gucek012 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2016 (edytowany) Właściwie pewnie masz racje, to moje pierwsze podejście do Windowsa na serwerze dedykowanym. A co dopiero do 2008. Pewnie spróbuje wynegocjować tego Debiana . Dzięki za odpowiedź, chociaż to ciekawe dlaczego tak systematycznie system blokuje to łącze. PS. Jeszcze się podjąłem aktualizacji Windy zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam. Edytowano Styczeń 10, 2016 przez gucek012 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2016 I jak zakończyła się ta sytuacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2016 Sterowniki karty sieciowej instalowałeś czy może pozostawiłeś te, które windows sobie zainstalował? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JakubC 43 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2016 Jak dedyk to raczej intelowski gigabit, a domyslne iso nie łyka gigabitowych intelów ^^ więc pewnie drivery wrzucone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gucek012 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2016 (edytowany) Po zaktualizowaniu windowsa problem jakby ustał... PS. Tak aktualizacja windowsa definitywnie załatwia problem, po raz drugi formatowałem znowu po formatowaniu wystąpił ten problem, ale aktualizacja "obudziła internet" Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Edytowano Styczeń 15, 2016 przez gucek012 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach