tyszek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2016 Witam!!Potrzebuję pomocy z konfiguracji/instalacji roundcube i składników na serwerze.Udało mi się zainstalować skrypt roundcube, ale potrzebuję zainstalować do niego filtry. Zainstalowałem "managesieve" i pojawiły mi się filtry w roundcube ale jest błąd "Nie można nawiązać połączenia z serwerem". Niestety tutaj moja widza odnośnie zaawansowanej konfiguracji serwera się kończy. Znalazłem w necie informacje że potrzeba zainstalowania jakiegoś pakietu ale kurde nawet nie wiem jak ;/Ogólnie potrzebuję zrobić przekierowanie przychodzących maili na jakiś adres mailowy, z pozostawieniem kopii na serwerze. Niestety w panelu CPanel mam możliwość tylko przekierowania maili bez pozostawienia kopii.Czy ktoś ma jakiś pomysł jak odpalić te filtry lub jakieś inne rozwiązanie pozwalające na przekierowanie maili z pozostawieniem kopii??Z góry dzięki wielkie za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2016 Dokończyć konfigurację managesieve albo bez sieve - skonfigurować Twoje MTA tak aby przesyłało wiadomości dalej pozostawiając kopię na serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-weeb 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2017 Witam. Podłączę się do tematu. Czy ktoś znalazł jakieś rozwiązanie? Przy managesieve pojawiają się problemy z spf. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach