bkd29 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2016 Witam, mam VPS debian 6 64 bit, zainstalowalem strone internetowa na nim. Ale potrzebuję mieć na tym samym VPS bota, który będzie chodził 24/7, służy on do akceptowania i wysyłania wymian na platformie Steam. Mam pliki i teraz pytanie, jak odpalić tego bota na moim VPS? Screen plikow : http://scr.hu/9ztv/jh0ni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2016 Stwórz użytkownika dla tej aplikacji adduser --system --home /srv/nodebot --group --disabled-password nodeboti przekaż mu pliki. Potem zainstaluj supervisorda i dodaj tam swoją aplikację (pewnie /etc/supervisor/conf.d/nodebot.conf) [program:nodebot] command = node /srv/nodebot/jegokatalog/sell.js directory = /srv/nodebot/jegokatalog user = nodebot autostart = true autorestart = true stdout_logfile = /var/log/supervisor/nodebot.log stderr_logfile = /var/log/supervisor/nodebot.log Aha, wcześniej pewnie będziesz potrzebował samego nołda. Wybierz coś stąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bkd29 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2016 ale jak uruchomić potem tego bota?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2016 screen nodejs ./sell.js zapewne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2016 (edytowany) supervisorctl start nodebotAle sam się powinien uruchomić razem z supervisordem. Edytowano Styczeń 9, 2016 przez blfr (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bkd29 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2016 supervisorctl start nodebotAle sam się powinien uruchomić razem z supervisordem. Zrobiłem tą komendą i coś takiego : nodebot: ERROR (abnormal termination) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2016 To zaglądasz do loga i patrzysz, co się stało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach