David73 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2006 Czy z panelu administracyjnego WHM mogę utworzyć zewnętrzny host bazy danych MySQL ? Standardowo jest wyłącznie localhost ale czy nie można tego zmienić aby hostem był np sql.domena.pl ? Gdzie można w cPanelu / WHM utworzyć zewnętrzny host ? może w Edit DNS Zone dla jakiejś określonej domeny ? czy w cPanelu w zarządzaniu bazami danych MySQL, jest tam taka pozycja jak: Access Hosts i tam można coś dodać a nawet to wygląda na nazwę hosta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2006 Użyj opcji "setup remote mysql server". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
David73 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2006 Haaaa już wiem! nie musicie odpowiadać. Thx z góry. Pozdro Użyj opcji "setup remote mysql server". Dzięki patryk ale mniejsza o to bo już inny sposób mam. Pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 To moze bys sie podzielil z nami swoim sposobem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
David73 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 pomyślisz a będziesz wiedział Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 Nie chodzi o mnie, ale o innych.... Mi to na razie nie jest potrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
soon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2007 mam ten sam problem, ale autor tego tematu nie raczył pozostawić odpowiedzi. Zaznaczam tylko, że ja nie posiadam cPanel i WHM. Debian 4.0 + ISP Config. Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2007 Najlepszym sposobem jest edycja pliku my.cnf bind-address a potem phpmyadmin ustawiamy dozwolone hosty dla userów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2007 Tez proboje cos takiego zrobic ale recznie bez zadnych paneli. Mysql dziala na 2 serwerze na zewnetrznym IP User ma dopisane hosty dozwolone Z kolejnego serwera lacze sie z konsoli bez problemu ale jak lacze sie przez strone to pisze mi ze mam brak dostepu co moge zrobic? ... Juz sobie poradzilem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach