kostykiewicz3435 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2016 Witam, Moj hosting jest w nazwa.pl Posiadam 2 strony które znajdują się na tym serwerze. Obie są indeksowane przez roboty i nich tak zostanie, ale... Przykład 1 strona:www.przyklad1.pl 1 strona www.przyklad2.pl GOOGLE również indeksuje taką zawartość www.mojanazwauzytkownika.nazwa.pl/przyklad1.pl/...... W jaki sposób zablokować wszystkie roboty aby nie indeksowały zawartości za pomocą .htaccess www.mojanazwauzytkownika.nazwa.pl/..... A tylko indeksowały tak jak ma być czyli Przykład 1 strona:www.przyklad1.pl 1 strona www.przyklad2.pl === Tak widać po wejściu do mojanazwauzytkownika.nazwa.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2016 robots.txt ustaw jako disallow dla: twojanazwauzytkownika.nazwa.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2016 Ja bym raczej zrobił przekierowanie 301, jeśli masz tę samą zawartość na kilku domenach. Wszystkie powinny kierować na jedną, kanoniczną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mekon 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2016 (edytowany) Generalnie wszysto ok, jeśli wyświetla Ci się na mojanazwauzytkownika.nazwa.pl/ to nie ma problemu, kod 403 jest zwracany i nie wyświetla się Twoja zawartość strony, a więc nie ma mowy o problemie z duplikacją treści. Edytowano Styczeń 7, 2016 przez Mekon (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2016 Owszem, ale on chyba nie chce by jego nazwa użytkownika hostingu latała po sieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kostykiewicz3435 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2016 Owszem, ale on chyba nie chce by jego nazwa użytkownika hostingu latała po sieci. Właśnie o to mi chodzi. Nie chce aby strony był widoczne w sieci www.przyklad1.pl oraz indeksował www.mojanazwauzytkownika.nazwa.pl/przyklad1.pl === robots.txt Wpisałem tak: User-agent: * Disallow: / Czy teraz nie będzie google indeksował ani żaden inny robot??? Pisałem w tej sprawie do "masówki" nazwa.pl odmyła ręce odpisali że nie zajmują się takimi rzeczami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mondziu 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2016 Ja również bym zrobił 301, a najlepiej napisz do adminów hostingu - powinni coś takiego zrobić za ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach