Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2016 Cześć Szukam rozwiązania, aby switchowi powiedzieć, że dwa oddzielne serwerki linuksowe to "jedno" - mógłbym zrobić manualnie na switchu LAG - ale wydaje mi się, że wystarczy podpięcie interfejsu a switch już pcha tam ruch, a tego bym nie chciał. Zastanawiam się, czy dałoby się sztucznie wygenerować pakiety LACP... wydaje mi się, że kiedyś widziałem jakiś programik do tego, ale szukam teraz i szukam i nie mogę znaleźć... Kombinował ktoś kiedyś z czymś takim? Kszysiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2016 Po co konkretnie ma być takie rozwiązanie, bo nie rozumiem Twojej koncepcji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2016 Dużo by mówić i niezbyt chciałbym zdradzać dokładniejsze szczegóły co to robi itp... W każdym razie w tej chwili korzystam z ECMP z ospf z dopisanymi triggerami, ale chciałbym to przenieść "warstwę w dół". cumulus linux takie coś obsługuje i nazywa się u nich clag, szkoda, że to nie darmowa dystrybucja: https://docs.cumulusnetworks.com/display/DOCS/Multi-Chassis+Link+Aggregation+-+MLAG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach