outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc w wyborze urządzenia, niestety jestem bardzo w tyle jeśli chodzi o nowości rynkowe sprzętu itp Na swoim komputerze (iMac) mam sporo filmów które chciałbym oglądać na telewizorze .Najprościej by było wrzucić filmy na pendrive , podpiąć pod tv i po problemie. Problem niestety pojawia się w przypadku podpinania pendrive do tv bo niestety mam bardzo utrudniony dostęp do portu USB, telewizor wisi na ścianie i by go podłączyć to trzeba sie bardzo natrudzić. Żona na swoim tablecie chciała by czasem zobaczyć jakiś film , czy zdjęcia które mam na swoim sprzęcie. i tu też najprościej by pewnie było zgrać na pendrive i po problemie. A czy można to wszystko inaczej rozwiązać ? Czy urządzenie typu NAS nadaje się tutaj i w obu przypadkach rozwiąże problem ? Bardzo bym prosił o nie wyśmiewanie i bez złośliwości. Dziękuję za pomoc . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 Podłącz do tv kabel USB za 5 zł i pendrivy podłączaj do niego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 a zdalny dostęp do plików ( zdjęć ) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 (edytowany) Podłącz na stałe kabel, są takie rozdzielacze USB żeńskie i męskie, a jeżeli będziesz chciał podłączyć tableta spinasz tylko mini usb i gra. To w sumie taka najprostsza i tradycyjna opcja Możesz również kupić dysk i kieszeń. Edytowano Grudzień 24, 2015 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 no właśnie chciałem uniknąć kabli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 Odpal na iMaku serwer DLNA. Kiedyś używał Plexa z OS X i telewizorem Samsunga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 oj to nie moja bajka nie znam się . Nie chodzi mi o to , by było tanio ale wygodnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FaZa81 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 Kup qnap Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 czyli co ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 czyli co ? https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=qnap Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 tak wiem już patrzyłem w google czyli inwestycja w dysk sieciowy to dobre rozwiązanie w moim przypadku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 to urządzenie będzie ok ? http://www.komputronik.pl/product/213681/Sprzet_komputerowy_/Sieci_i_komunikacja/QNAP_sieciowy_serwer_plikow_TS_212P.html?gclid=CISj1Nql9MkCFQn4wgod-XkNLw&gclsrc=aw.ds ma to dysk wbudowany ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mko007 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 Będzie ok, Dysk/dyski trzeba dokupić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 a coś możecie polecić już z dyskiem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 https://www.synology.com/pl-pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 Chwila, chwila! Kolega nawet nie powiedział co ma za TV a wy już wywnioskowaliście, że obsługuje DLNA i proponujecie mu NAS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 taki mam http://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-samsung-ue40h6400,id-221358 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 super, dziekuje ! a do moich zastosowań ktora wersja będzie ok ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2015 a oferta WD MY Cloud ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adgavs5 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2015 ja mam juz WD 3 rok i działą bez zarzutu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2016 no lepiej wygląda my wd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach