karmax 12 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2015 Witam, chcę zaopatrzyć moją domenę w certyfikat ssl - miałem doświadczenie z darmowymi m.in. startsll ale sporo problemów z rozpoznaniem przez uzytkowników telefonów odwiedzających stronę. Stąd moje pytanie - jaki (w miarę tani) certyfikat będzie najlepiej rozpoznawany (nie wyrzucał ostrzeżeń)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2015 Comodo? Let's encrypt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2015 http://buy.wosign.com/free/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2015 jako użytkownik klasycznej przeglądarki opera 12 odradzam certyfikat comodo, bo strony z nim nie chodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2015 jako użytkownik klasycznej przeglądarki opera 12 odradzam certyfikat comodo, bo strony z nim nie chodzą To coś nowego, zresztą Tobie nic nie chodzi chyba że jest za SMS-a lub za darmo! 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2015 Tylko i wyłącznie Let's Encrypt. Nie ma nawet co patrzeć na innych dostawców w tej chwili. Ale StartSSL powinien działać wszędzie. Jeśli nie działa, to może być problem z konfiguracją (np. brak obsługi SNI na telefonach przed Androidem 2.3.4 czy jakoś tak), a nie samego certyfikatu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2015 Tylko i wyłącznie Let's Encrypt. Nie ma nawet co patrzeć na innych dostawców w tej chwili. Możesz uzasadnić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2015 Oni rozwinęli i jako pierwsi (a chyba na razie jedyni) wspierają ACME. Certyfikaty generujesz i podpisujesz automatycznie, nawet z crona. Do tego nie musisz się nigdzie rejestrować, zarządzać hasłami, szukać karty kredytowej. Trudno byłoby to zrobić lepiej. Polecam tylko używać simp_le zamiast oficjalnego klienta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach