szirok 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2006 Sam bylem tym zaskoczony ale podlaczalismy ostatnio lacze dla jednego z naszych klientow i udalo sie zakupic pasmo na poziomie 20 mbps z umowa na 12 miesiecy ( co dla firmy bylo bez znaczenia ) za sume w przedziale 150 - 200 zl. Radio wstawione ktore przepchnie max 32 mbps. Wprawdzie trzeba bylo ich troszke poprzekonywac ale moze pomogla dobra pozycja rynkowa firmy ( nie mowie tu o firmie hostingowej ). smiem twierdzic ze tak tanio bo wiekszosc ruchu bedzie szla na emulach itp czyli tranzycie ktory jest tani, inaczej ma sie sprawa z hostingiem, gdzie wiekszosc ruchu do tpsa idzie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz_ 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2006 smiem twierdzic ze tak tanio bo wiekszosc ruchu bedzie szla na emulach itp czyli tranzycie ktory jest tani, inaczej ma sie sprawa z hostingiem, gdzie wiekszosc ruchu do tpsa idzie.. Ja smiem twierdzic ze wolno Ci twierdzic co chcesz i mam mam zamiaru nikogo przekonywac jakiej klasy to lacze po prostu o tym informuje i tyle. Emulach LOL zapewne chodzilo ci o ruch jaki mozna w gts za grosze kupic ale tam jadą na tym łączu 24 na dobe na 3 zmianach o 15 jest 2 min gdzie mozna wyjac wtyczne. To troszke inna baja niz lacze dla osiedlowki lub firmy gdzie siedzi 30 userow przy kompach. Zapewniam ze wiem jaka jest roznica pomiedzy szybkim internetem w chello a potrzebami systemow w takich firmach. No pozdrawiam wszystkich i znikam bo rano beda na mnie czekac kajaki i czarna hancza Wam ten proponuje od tych łącz sie oderwac na kilka godzin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2006 jak dla mnie to jestes dzieckiem neostrady vel Troll`em, jak sie dowiesz juz jakie sa ceny lacz w PL z bezposrednim stykiem z TPSA i gwarantowanym SLA to zapraszam do dyskusji a na razie doksztalc sie. Jaki wpływ mają ceny peeringu z TPSA na absurdalne stawki za instalację serwerów dedykowanych chociażby? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2006 Jaki wpływ mają ceny peeringu z TPSA na absurdalne stawki za instalację serwerów dedykowanych chociażby? chodzi Ci o dedyki w na polskich laczach? Jesli tak to proste przelozenie wystepuje lacza z TPSA sa uzywane do podlaczenia dedyka w centrum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-TR- 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2006 Witam, Powiem tak, ATM moze ci sprzedac lacze tanio "ale" Nie jest to w 99 przypadkach na sto gwarancja 100% przeplywnosci do kazdego operatora. Dajmy na to, Kupujesz u nich 100Mbit/s z czego tylko 60% masz do TP (lub mniej) Na zagranice masz 30 - 60% A reszta to peeringi przez pl-ix, wix, icm etc. Tak samo robi GTS-Energis i inne firmy. Jezeli chcesz kupic lacze ktore daje ci 100% przeplywnosci w kazdym kierunku to musisz za to zaplacic, gwarancja kosztuje i cos takiego wlasnie zapewnia np. WDC. Cena = gwarancja To jest jeden z bardzo waskiej grupy op'ow ktory daje ci gwarancje 100% przejscia do TP, kupujesz 10Mbit/s i tyle tez przejdzie od TP kupisz 250Mbit/s i tyle tez ci przejdzie. Low price = Warunki takie a nie inne. Jestesmy ich klientem i mowie jak jest , bo wiem za co placimy. Jezeli chcesz oferte od nich to najlepiej odezwij sie do "gb" pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2006 Jedno mnie w tym wszystkim denerwuje, abstrachując od wszystkich przejść do TPSA itp itd. To pisanie że musi być drogo żeby było dobrze jest takie jak polityka w naszym kraju beznadziejenie, zamiast wymuszac na firmach oferujacych łącza obniżki cen to piszemy że musi być drogo. Otóż jest tak drogo na ile klient pozwala a nie odwrotnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach