Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 (edytowany) Witam,Poszukuje vps'a o takich parametrachWirtualizacja: KVM, XEN, cokolwiek co nada się na duży serwer CS:GO (33 sloty, tick 128)Procesor: 2x3,0 Ghz minimum, może być szybszy procesor, jednak dalej dwuwątkowyRAM: 2 Gb wystarczyTransfer bez limitu Dysk: 30 Gb starczyLokalizacja: Polska Cena: Mniej niż 100 zł/miesiąc Wymagany jest portfel, do którego pieniądzę mogłbym wpłacić SMS'em oraz przez Paypal. Tak, wiem że SMS'em się nie opłaca, lecz to posłuży mi jako portfel pod dotacje od graczy. Portfel SMS na innej stronie nie wchodzi w grę, jestem niepełnoletni, podatki i te sprawy. Spodobała mi się oferta Biznes-Host, lecz nie wiem czy jest tam płatność PayPal, na stronie głównej nie jest napisane. I jeszcze takie pytanie, do czego na większośći hostingów potrzebny jest mój adres? Jestem niepełnoletni i nie chcę aby przychodziły mi jakieś listy itd. Kupiłem serwer w MicroVPS, jednak to że jest na OpenVZ sprawia że serwer nie wyrabia, mimo zużycia procesora na poziomie ~50 % Edytowano Grudzień 11, 2015 przez Xxcarbon22xX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 Napisz do MH żeby ci dedyka jakieś złożyli za 100zł / mc i nie będzie problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 (edytowany) Napisz do MH żeby ci dedyka jakieś złożyli za 100zł / mc i nie będzie problemu. Po cichu liczyłem żeby to wszystko kosztowało mnie mniej niż te 100 zł/miesiąc, tyle teraz płacę na pukawce, a ja właśnie chcę zaoszczędzić Konfiguracja to nie problem, posiedzę to ogarnę. Wiem że mam trochę dziwne wymagania, no ale mam nadzieję że coś dla mnie się znajdzie. Edytowano Grudzień 11, 2015 przez Xxcarbon22xX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 Spodobała mi się oferta Biznes-Host, lecz nie wiem czy jest tam płatność PayPal, na stronie głównej nie jest napisane Płatności PayPal tam nie ma. W MH jest z tego co pamiętam. Jeżeli chodzi o lokalizację w Polsce to ciężko. Spróbuj w Tiktalik może, chociaż nie wiem jak będzie się on sprawował z użytkowaniem CSa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 Płatności PayPal tam nie ma. W MH jest z tego co pamiętam. Jeżeli chodzi o lokalizację w Polsce to ciężko. Spróbuj w Tiktalik może, chociaż nie wiem jak będzie się on sprawował z użytkowaniem CSa. Lokalizacja PL, bo zależy mi na płatnościach SMS, a takich zagranicą raczej nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 Napisz na Gameserv.pl. Uruchomimy taką usługę w Atman. Portfel, Api i wiele kanałów płatności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 Płatności PayPal tam nie ma. W MH jest z tego co pamiętam. Jest płatność paypal od zawsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 (edytowany) Jest płatność paypal od zawsze Dodajcie taką informację na stronie w zakładce "Płatności" Póki co czekam na dalsze propozycje Edytowano Grudzień 11, 2015 przez Xxcarbon22xX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 Lokalizacja PL, bo zależy mi na płatnościach SMS, a takich zagranicą raczej nie ma Lokalizacja serwera (istotne dla opóźnienia/pinga) i miejsce zarejestrowania oraz działania samego przedsiębiorstwa (istotne dla płatności) są niezależne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 (edytowany) Lokalizacja serwera (istotne dla opóźnienia/pinga) i miejsce zarejestrowania oraz działania samego przedsiębiorstwa (istotne dla płatności) są niezależne. No to w takim razie oferty serwerów zlokalizowanych w Niemczech, Holandii również wchodzą w grę, chociaż preferowałbym lokalizację PL. Zależy mi na tym żeby miały takie parametry jak podane no i właśnie płatność SMS i Paypal. Edytowano Grudzień 11, 2015 przez Xxcarbon22xX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 Serwery CS:GO nie potrafiły użyć więcej niż jednego wątku. Coś się zmieniło? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EvoBattle 33 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2015 Serwery przetestowane przez światowych liderów jak np. Virtus Pro (partner technologiczny sektoru EvoBattle). - BlazingFast.io - chcesz grać tam gdzie grają najlepsi? Zapraszamy więc do BlazingFast! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2015 (edytowany) Serwery CS:GO nie potrafiły użyć więcej niż jednego wątku. Coś się zmieniło? Dalej używają tylko jednego wątku, jednak wolę kupić maszynę dwujajową, bo system też coś zjada. Co do tematu to wybrałem jednak mintshost. Zobaczymy co z tego będzie. Na razie dupa, serwer niby postawili, jednak hasło było złe. Napisałem na support, ustawili inne hasło - działa. Dałem z poziomu panelu reinstalację i teraz dupa - hasło nie działa. Edytowano Grudzień 12, 2015 przez Xxcarbon22xX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2015 Dałem z poziomu panelu reinstalację i teraz dupa - hasło nie działa. Z panelu reinstalacja systemu? Czy to na pewno jest wirtualizacja KVM? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2015 (edytowany) Serwery CS:GO nie potrafiły użyć więcej niż jednego wątku. Coś się zmieniło? Valve pracuję nad nowym silnikiem do CS:GO "Source2" Edytowano Grudzień 12, 2015 przez zoxovsky (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2015 Pisz na PW - załatwię za 40 zł/msc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qedro 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2015 (edytowany) Serwery CS:GO nie potrafiły użyć więcej niż jednego wątku. Coś się zmieniło? Na windowsie da się. Ogólnie powątpiewam w to że na vps utrzyma 33 sloty tick 128. Co do silnika Source 2 przyjdzie troche poczekać. Obecnie to tylko dokładają i dokładają a wymagania coraz większe. Edytowano Grudzień 14, 2015 przez Qedro (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2015 (edytowany) Ostatnia odpowiedz 10 dni temu, wiec chyba to nie bedzie odkop... https://tiktalik.com/pl/pricing 4u std dadza ci 2 pelne jajka z L5639 ( ciut ponad 2ghz rdzen) 2u PRO da ci troche ponad jedno jajko E3-1230/E3-1230 v2, czyli jesli dobrze pamietam 3,3ghz... Lokalizacja Warszawa... EDIT Sorry, nie mamy platnosci sms Edytowano Grudzień 24, 2015 przez Kszysiu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xxcarbon22xX 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2015 Kupiłem VPS KVM w pakiecie Standard w Mintshost.pl i nie chodziło to najlepiej. Wykupiłem u nich dedyka w pakiecie Mini i śmiga dobrze jeden serwer 33 sloty 128 tick, sv i var w normie, nic nie skacze, nic nie tnie.Drugi serwer ma również 33 sloty, jednak nie jest jeszcze całkowicie pełny, to nie wiem jak to będzie przy maksymalnym obłożeniu, jednak myślę że dużo się nie zmieni Temat można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach