tndek 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2015 Witam! Wykupiłem domenę w serwisie home, jednak moja strona funkcjonuje na VPS innego usługodawcy. W związku z tym w panelu zarządzania domeną home wprowadziłem adresy dns od właściciela VPS, aby po wejściu w domenę przekierowało użytkownika na moje WWW. Teraz stworzyłem konto pocztowe na prokonto i chciałbym, aby w adresie mailowym znalazła się moja domena. W prokonto widnieje instrukcja przenoszenia z home, jednak jest ona nieaktualna. W jaki sposób skutecznie mogę dokonać takiej zmiany? Z góry dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2015 https://admin.prokonto.pl/panel/faq#a12 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2015 Jak jest nieaktualna? Tam masz jasno napisane które rekordy trzeba dodać/zmienić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tndek 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2015 Oto zrzut z panelu home: W tej sytuacji rozumiem, że domena została przeniesiona na usługodawcę VPS i za jego pomocą wprowadzę MX? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2015 (edytowany) Tak, u usługodawcy gdzie masz VPS powinieneś dodać strefę do poczty ponieważ wskazałeś DNS inny jak ma home.pl Edytowano Grudzień 6, 2015 przez SiXwishlist (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach