queady 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2015 Witam otóż zakupiłem sobie domene oraz vps obydwie usługi mam na mintshost i nie bardzo wiem jak przypisać tą domene do vps. http://scr.hu/8yoz/0w95uWszystko ustawiłem i nie przekierowuje mnie po wpisaniu dominopedia.pl na stronę oraz do ts3! proszę o szbyką pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2015 Co odpowiedział support w/w firmy na zainstniały problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2015 Wal do supportu bo to ich wina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2015 Witam otóż zakupiłem sobie domene oraz vps obydwie usługi mam na mintshost i nie bardzo wiem jak przypisać tą domene do vps. http://scr.hu/8yoz/0w95uWszystko ustawiłem i nie przekierowuje mnie po wpisaniu dominopedia.pl na stronę oraz do ts3! proszę o szbyką pomoc Przy ts-ie lepiej zostaw ich dns-y i skorzystaj z cloudflare. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oliver84 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2015 (edytowany) Pisz do supportu MH. W panelu MH nie dziala przekierowanie na ip. Dostaniesz dostep do panelu BH gdzie w ich panelu przekierujesz swoja domene na ip rekord A. W panelu MH wpiszesz dnsy ns3.biznes-host.pl i ns4.biznes-host.pl. Tworzysz sterfe w panelu BH i robisz przekierowanie na ip rekord A. Pozniej przypisujesz na vpsie domene do ip itd Edytowano Grudzień 3, 2015 przez oliver84 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2015 Z tego co widze przekierowanie domeny działa prawidłowo, zarówno ts jak i strona działa otwiera się. Być może po prostu dnsy musiały się otwierzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2015 Na przyszłość: zmiany w dnsach mogą zająć od 1h do 30h także cierpliwości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2015 Ale zamiast bezczynnie czekać, można odpytać bezpośrednio autorytatywne serwery i sprawdzić, czy to kwestia cache czy problem z konfiguracją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
queady 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2015 zamykam wszystko działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach