Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Witajcie, Czy któraś z firm byłaby technicznie w stanie uruchomić na kilka dni serwer FTP o pojemności 300GB? Muszę zmienić formatowanie na dysku z BIOS/MBR na UEFI/GPT i potrzebuję zgrać na chwilę zawartość całego dysku. Potrzebuję usługę na max 2-3 dni, pytanie za ile? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Adres email w profilu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Teraz to się ugryź, nie chce mi się tyle czekać aż łaskawie napiszesz. Pozostaje tobie zamiast darmowego rozwiązania szukanie gdzie indziej. Dziękuję za uwagę. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 (edytowany) del już nie ma tej oferty Edytowano Grudzień 1, 2015 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 To nie łatwiej kupić jakiś dysk z Allegro, szybszy transfer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Teraz to się ugryź, nie chce mi się tyle czekać aż łaskawie napiszesz. Pozostaje tobie zamiast darmowego rozwiązania szukanie gdzie indziej. Dziękuję za uwagę. del już nie ma tej oferty Z całym szacunkiem ale nie przebywam na forum przez 24h aby obserwować odpowiedzi na moje posty... To nie łatwiej kupić jakiś dysk z Allegro, szybszy transfer. Hmm, nie wiem czy łatwiej. Szybsze transfery mam via FTP niż via HDD <=> HDD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Pokuć, pomogę. Cho na prywatną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Dziękuję wszystkim za pomoc. Z pomocą przyszedł @Marek607 z Biznes-Host.pl. Temat można zamknąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2015 Czym szyfrowałeś dane przed wysłaniem? 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2015 Bez szyfrowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2015 Bardzo dobrze. "Only wimps use tape backup: real men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it" 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2015 Ale co? Jaki jest problem w przesłaniu danych na bezpieczne FTP i ponowne ich pobranie? Ktoś czyha aby przechwycić konkretnie moją transmisję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2015 Raczej chodziło o to, że wysłałeś komuś (nie ważne, że to osoba z WHT) kopię całego dysku w jawnej postaci 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2015 (edytowany) Zagrożenia istnieją, są realne. Ale czy to oznacza, że mamy już zupełnie przestać ufać komukolwiek? Myśląc w perspektywie lat kilkudziesięciu i kilkuset: czy to dobrze, że coraz bardziej nakręcamy spiralę wzajemnej nieufności?... Czy naprawdę chcemy doprowadzić do tego, że za lat 50, 100 lub 200 bez potwierdzenia ze strony technologii (kamery, skanery, szyfrowanie, certyfikaty, czytniki DNA itd. itp.) nie zawierzymy żadnemu drugiemu człowiekowi na słowo?... To pytania retoryczne, oczywiście. Edytowano Grudzień 2, 2015 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2015 (edytowany) Nie rozumiem tych obaw odnośnie nie zaszyfrowania danych. Czy ktoś z administracji hostingu, który udostępnia swoje zasoby będzie tracił czas na przeglądanie zawartości kont klientów? Może w jakichś małych wakacyjnych hostingach dzieciaki tak się zabawią ale w poważnych firmach to raczej nikomu to nawet do głowy nie przyjdzie. Edytowano Grudzień 2, 2015 przez strefapc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2015 Do firmy Biznes-Host.pl mam zaufanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sevence 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2015 Ja bym nie zaufał firmie która miała kiedyś wyciek bazy danych klientów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2015 Biznes-Host.pl? Co, gdzie, kiedy, jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach