przemek5932 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Witam wszystkich na forum . Piszę post bo w "INTERNETACH" nie znajduję pomocy. Podczas tworzenia mobilnej wersji strony szkolnej natrafiłem na problem z wykrywaniem czy strona ma do czynienia z przeglądarką Mobilną czy KOMPUTEROWĄ. Na forum znalazłem ten temat http://www.webhostingtalk.pl/topic/50741-przekierowanie-na-strone-mobilna/ ale nie potrafię go zastosować w swojej stronie proszę o pomoc. w skrócie o co mi chodzi -strona ma sprawdzić z jaką przeglądarką ma do czynienia i załadować odpowiednią strone mobilną lub zwykłą . Potrzebuje tylko skryptu resztę mam gotową . Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Useragentem skanuj co to za przeglądarka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemek5932 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Czyli jak bo nie rozumie. Aha i strona jest w .html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 W php $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] i po tej zmiennej parsujesz czego używa użyszkodnik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemek5932 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 $useragent=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] m.index.html ; W ten sposób ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemek5932 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Filip proszę wytłumacz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Zmień .html na .php i wyświetl sobie: <?php echo $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; ?> Jak się tym pobawisz na różnych przeglądarkach to wtedy przypisujesz useragenta do zmiennej i funkcją explode rozpoznajesz sobie ifem z czym masz do czynienia i wykonujesz odpowiednie kroki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemek5932 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2015 Ok. Dzięki działa. A jak teraz zrobic by na dole gdy dam guzil wersja komputerowa to strona przestanie przekierowywac do weraji mobilnej przemek5932.cba.pl i zostanie komputerowa ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blfr 225 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2015 Zdecydowanie lepiej byłoby zrobić jedną, responsywną stronę niż dwie i jakieś hacki do wykrywania, z jakim urządzeniem masz do czynienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smoog 47 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2015 Dokładnie jak napisał blfr. Dwie wersje strony w tym oddzielna dla mobilnych, źle wpływają na indeksowanie w wyszukiwarkach i ogólny odbiór strony. Jak nie znasz PHP to nawet łatwiej będzie ci zbudować stronę responsywną tylko w HTMl i CSS stosując w najprostszej opcji: http://www.w3schools.com/css/css3_mediaqueries.asp i określając parametry dla różnych rozmiarów ekranów. Możesz też wdrożyć jakieś gotowe rozwiązanie jakim jest, np. Bootstrap. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach