adifpll 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 Witam tak jak w temacie mam mały problem otóż serwer posiada atoma d525 a jak wiadomo posiada 2 rdzenie i 4 wątki jednakże htop pokazuje tylko 2, pierwszy raz spotykam się z takimi czarami być może jest to dla was prościzna ale ja w sumie nawet nie wiem co mam wpisać w google aby poprawić to, 2 sprawa czy pod debianem 8 wymagane są jakieś zmiany co do dysku ssd? oprócz wyłączenia swapa? mam 4 gb ramu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 A czy na pewno masz ten model procesora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gutek 23 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 (edytowany) Sprawdź w biosie czy nie jest przypadkiem wyłączony parametr odpowiedzialny za wątki, ja mam atomy różne i w biosie jest opcja do zmiany czy ma pokazywać ilość rdzeni czy ilość wątków - zapomniałem jak się to dokładnie nazywa Zmiany co do dysku ssd a to zależy co na tym serwerze stoi, bo zmienić można wiele i nic. Edytowano Listopad 24, 2015 przez gutek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 Wydaje mi się że tak Architektura: x86_64 Tryb(y) pracy CPU: 32-bit, 64-bit Kolejność bajtów: Little Endian CPU: 2 Lista aktywnych CPU: 0,1 Wątków na rdzeń: 1 Rdzeni na gniazdo: 2 Gniazd: 1 Węzłów NUMA: 1 ID producenta: GenuineIntel Rodzina CPU: 6 Model: 28 Nazwa modelu: Intel(R) Atom(TM) CPU D525 @ 1.80GHz Wersja: 10 CPU MHz: 1795.511 BogoMIPS: 3591.02 Cache L1d: 24K Cache L1i: 32K Cache L2: 512K Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 Wątków na rdzeń: 1Rdzeni na gniazdo: 2 więc chyba 2 rdzenie i 2 wątki ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 Odsyłam http://ark.intel.com/pl/products/49490/Intel-Atom-Processor-D525-1M-Cache-1_80-GHz Liczba rdzeni 2 Liczba wątków 4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 Z tego co podałeś widać że masz włączone tylko dwa rdzenie, dokładnie tyle ile ci pokazuje htop. Tak jak napisał gutek, szukaj w biosie ale wątpię byś miał dostęp do niego jeżeli jest to serwer dedykowany to cena takiego serwera/usługi często nie obejmuje takiej opcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 Serwer domowy ;p postawiłem na jakimś złomku coś takiego owy procesor 4 gb ramu dysk ssd całość ciągnie 15w Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2015 Serwer domowy ;p postawiłem na jakimś złomku coś takiego owy procesor 4 gb ramu dysk ssd całość ciągnie 15w A w biosie byłeś? Sprawdzałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2015 Może masz po prostu wyłączony HyperThreading w BIOS? Co Cię niepokoi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adifpll 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2015 Można zamknąć wgrałem ubuntu i wszystko śmiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach