??? 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2015 (edytowany) Witam, Panowie posiadam internet z TP 4 Mbps i od jakiegoś czasu strasznie "muli" czyli strony się długo wczytują, nie może to być wina PC, ponieważ mam dostęp do 2 internetu LTE i po podłączeniu jego strony szybko się wczytują, nawet wtedy jak mam "lejek" 2 Mbps. DNS'y w ruterze TP-LINK TD-8840T mam podstawowe od TP: 194.204.152.34 i 194.204.159.1 do tego chodzenie po ruterze też sprawia problemy bo też muli się. Co mi byście polecili w tej sytuacji? jakiś dobry router? ten ma w sobie też modem. Edytowano Listopad 20, 2015 przez ??? (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2015 Nie przegrzewa się czasem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
??? 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2015 Jak go dotykam to jest ciepły nie "gorący" myślę, że temp. jest OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2015 Zerknij tracertem na kilka domen z dnsów TPsy i dnsów google'a -> 8.8.8.8 i 8.8.4.4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
??? 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2015 (edytowany) Sprawdziłem, wygląda na tak samo // dziwne bo po tych zmianach DNS jak by sie odmuliło, szybko wmiarę wczytuje strony... na dns TP i GOOGLE tak samo smiga teraz, coś z routerem? bo i teraz nie muli Edytowano Listopad 20, 2015 przez ??? (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2015 Stawiam na walnięty router Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2015 Kiedyś miałem taki problem i okazało się że coś router się "popalił" i pingi wysokie albo stronki baaardzo wolno się wczytywały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2015 Router lub jego zasilacz. W tanich urządzeniach po pewnym czasie zasilacz ma dość i jego wymiana pomaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2015 Router lub jego zasilacz. W tanich urządzeniach po pewnym czasie zasilacz ma dość i jego wymiana pomaga. Przy obecnych cenach routerów ADSL nie widzę sensu kupować zasilaczy i testować rozwiązania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
??? 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2015 A jaki router polecacie? tylko musi być wraz z modemem na RJ-11. Obecnie VDLS chyba się u mnie nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2015 Ja przez długi czas używałem netgear dgn2200 i złego słowa powiedzieć nie mogę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach