Westbam 64 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2015 Cześć wszystkim, Dziś z rana zamontowałem chłodzenie FERA2 Martwi mnie ikona ognia koło CPU - źle zainstalowałem chłodzenie ? Chodzi, pasty odpowiednią ilość dałem... proszę o informacje. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
??? 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2015 (edytowany) Po pierwsze ściągnij "hwmonitor_1.28" bo ten speed fan sie nie nadaję, po drugie jak tą pastę nałożyłeś? ja u siebie dałem na środku "ziarenko grochu" pasty i tyle, w tej chwili 25-30 stopni na i5 6600k z Grandis XE1236. Edytowano Listopad 15, 2015 przez ??? (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2015 Na bank speedfan źle pokazuje. Tak jak pisze ???, ściągnij HWMonitor. Ja na i5 3570k wykręconym na 4.7Ghz z 3.4 mam max 60st właśnie na FERA2 HE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2015 Pobrałem HWMonitor, Screen gdy odpaliłem 2 programy - oznacza że wszystko OK ? Ps. Ja troche tej pasty daję (na pewno nie ziarekno ;>) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filip Nowacki Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2015 Wszystko jest ok, speedfana wywal i używaj HWMonitor. Ja też pasty nie żałuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2015 Dzięki bo już się przestraszyłem Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
??? 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2015 (edytowany) Ja jak dawałem "duzo" pasty to po czasie jak ściągałem chłodzenie to w niektórych miejscach było pozasychane(bo była gruba warstwa), tu chodzi o to aby pasta weszła w nierówności procesora i dobrze przylegała do chłodzenia, więc ilość aż tak nie ma znaczenia, spokojnie ziarenko styka. Co do temp. to tak jak mówiłem speedfan nie nadaje się i to screen potwierdza, temperatura -OK bardzo dobra. No i jak byś miał te 120 stopni to dawno PC by się zrestartował. tak wygląda rozebrany procek, wiec dlatego nie trzeba az tak duzo, żeby wypływało Edytowano Listopad 15, 2015 przez ??? (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2015 U mnie się tak p4 rozwarstwił jak go testowałem bez chłodzenia Osobiście nie żałuję pasty, ale nakładam coś w rodzaju kształtu X a później rozprowadzam specjalną "kartą", którą kiedyś miałem w zestawie do pasty. Za mało pasty też nie dobrze bo wyschnie i straci swoje właściwości (zwłaszcza te tańsze / lub udające markowe) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach