Desavil 88 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2015 Witam, Mam pytanie odnośnie jwplayer, bo nie doszukałem się jednoznacznej odpowiedzi na ich stronie. Czy orientujecie się, czy wersję darmową (free) można używać do celów komercyjnych? Widzę też informację, że wersję darmową można zainstalować tylko na jednej domenie. Czy jeżeli umieszczę taki odtwarzacz np. w ramce iframe, to w jakiś sposób naruszę licencję? Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
limes 27 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2015 (edytowany) Kiedyś faktycznie było napisane wprost Under the terms of our Non-Commercial License, you can use, modify and redistribute the player for non-commercial purposes only. Commercial sites must purchase a license for the Pro, Premium or Ads editions. Obecnie w przypadku bezpłatnej licencji, a wydaje mi się, że dobrze to zrozumiałem, zabrania się wyświetlania reklam i pobierania opłat za oglądanie. Patrz pkt. "Advertisements" i "Adaptations and OEM" http://www.jwplayer.com/tos/ Edytowano Listopad 25, 2015 przez limes (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2015 (edytowany) No właśnie, oczywiście nie miałem na myśli zarabiania na umieszczanych reklamach itp. tylko przez pojęcie komercyjne rozumiałem, że firma jak świadczy streaming daje swojemu klientowi taki player do umieszczenia na stronie, np. jakiegoś eventu. A jwplayer odpisało mi coś takiego: Absolutely! If you are interested in serving ads, you may with to contact sales@jwplayer.com. But there are no restrictions on the type of content you can run. Edytowano Listopad 29, 2015 przez Desavil (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach