GT_Lukasz 20 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2015 Witam Mam kłopot z serwerem , mam uruchomiony skrypt PHP w Screenie i w pewnym momencie się on zabija samoczynnie ? Ramu nie brakuje i nie mam pojęcia o co chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2015 Skrypt pewnie się zakończył i wyłączył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GT_Lukasz 20 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2015 Zadam głupsze pytanie , czy da się zrobić tak by system wykrywał brak procesu i go ponawiał? Mam na myśli coś takiego screen nohup php test.php Czy to pomoże ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2015 (edytowany) screen -list | grep nazwa-screena | cut -d . -f1 Robisz warunek, jak nic nie zwróci odpala go ponownie. edit: Masz gotowca, podmień tylko czynności co ma robić. NAZWA=`screen -list | grep $1 | cut -d . -f1` if [ -z $NAZWA ] then echo "Screen nie istnieje" else echo "Screen istniej jego pid: " $NAZWA fi Edytowano Listopad 12, 2015 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GT_Lukasz 20 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2015 Dziękuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach