Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2016 Przecież jest SoftEther Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaziu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2016 Odświeżam mój stary temat, ponieważ znów napotkałem kwestie, na które google nie potrafi odpowiedzieć Testuje teraz wykorzystywanie serwera zdalnego jako bramy do Internetu dla mojego komputera domowego, w pliku server.conf od OpenVPN na serwerze dodałem wpis: push "redirect-gateway def1" Wszystko teoretycznie działa ładnie, wpisuje w przeglądarce whatismyip i pokazuje mi adres serwera zdalnego. Jednak przypadkiem sprawdziłem swój IP za pomocą innego programu (TopazChat -> łaczy się ze zdalnym serwerem PvPGN i można rozmawiać z innymi użytkownikami na wspólnym chacie). Na kanale jest funkcja /netinfo user, która pokazuje adres IP zalogowanej do chatu osoby i tutaj się zdziwiłem ponieważ pokazało mi adres mojego komputera domowego...Jaki może być powód? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2016 (edytowany) Brak szyfrowania tej części połączenia, albo sprawdzanie IP po stronie lokalnej. Niech inny użytkownik wykona tą komendę na Tobie po swojej stronie. Edytowano Lipiec 5, 2016 przez Lokator (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaziu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2016 (edytowany) Brak szyfrowania tej części połączenia, albo sprawdzanie IP po stronie lokalnej. Niech inny użytkownik wykona tą komendę na Tobie po swojej stronie. To samo pokazuje "domowe" IP. Edytowano Lipiec 5, 2016 przez kaziu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2016 W niektórych programach da się ustawić z którego interfejsu sieciowego ma korzystać: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaziu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2016 W tym programie nie da się tego ustawić. Jak ustawić Windows 10 żeby globalnie wszystkie programy korzystały z VPN? Jest gdzieś taka opcja? Można to wymusić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach