bladatwarz6 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2015 WitamPlanuje zakupić licencje DirectAdmin Lifetime.Mógł by mi ktoś dokładnie wytłumaczyć jaką licencje powinienem zakupić.Zauważyłem że jest licencja "Internal" i jest ona znacząco tańsza od tej zwykłej.Czym różnią się te licencje i gdzie polecacie kupić (potrzebuje do swoich prywatnych celów) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2015 Tu masz wszystko wyjaśnione: http://www.directadmin.com/pricing.html Zwłaszcza: Internal licenses are available to dedicated server providers or dedicated server resellers only. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2015 Licencję Internal kupujesz w firmie gdzie zakupujesz serwer, nie masz możliwości przenieść licencji na obce serwery np do innej firmy. External to licencja którą możesz używać na dowolnym serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bladatwarz6 0 Zgłoś post Napisano Listopad 5, 2015 Dziękuje bardzo za wyjaśnienie tej kwestii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KeeX 9 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2015 (edytowany) Warto dodać, że jeśli zagadasz z właścicielem firmy, w której masz licencję Internal to może Ci przepisać ją na inne IP (jeśli będziesz tego potrzebował). Więc to nie jest tak, że Internal jest na jedno IP i amen w pacierzu. Edytowano Listopad 10, 2015 przez KeeX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2015 Jak powyższa kwestia ma się do zapisów w licencji DIrectAdmina? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KeeX 9 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2015 Jak powyższa kwestia ma się do zapisów w licencji DIrectAdmina? Nie rozumiem pytania. Czasami zmieniasz serwer, ale u tego samego dostawcy - przy tym masz licencję, więc możesz sobie zmienić IP dla licencji . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2015 Jeżeli to jeśli zagadasz z właścicielem firmy, w której masz licencję Internal to może Ci przepisać ją na inne IP tyczyło się zmiany w obrębie jednej firmy to OK, ale jeżeli miałoby mieć tu miejsce "dogadywanie" się z firmami to jak mam to rozumieć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KeeX 9 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2015 Od początku pisałem o Internal . Więc to nie jest tak, że Internal jest na jedno IP i amen w pacierzu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach