j1gg 2 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2015 Witam, czy mógłby ktoś podesłać regułki do firewalla ovh, albo nakierować mnie co i jak? Aktualnie lecą ataki na mój vps i wszystko leży, a włączenie trybu stałego filtrowania nie pomogło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2015 Najlepiej dropnąć cały ruch tcp/udp ipv4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2015 Dobry pomysł, tak robi mints Jakieś konkretniejsze odpowiedzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2015 wyciąć wszystko co ci niepotrzebne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2015 (edytowany) A jakieś rozwiązanie przed uruchomieniem automatycznego filtra, aby przez te 3-5 minut serwer był dostępny, bo często zdarzają się w tym czasie duże straty pakietów lub całkowita niedostępność? Edytowano Listopad 4, 2015 przez Desavil (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spoofy Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2015 A jakieś rozwiązanie przed uruchomieniem automatycznego filtra, aby przez te 3-5 minut serwer był dostępny, bo często zdarzają się w tym czasie duże straty pakietów lub całkowita niedostępność? W OVH działa dobrze tylko anty-ddos pro i aktywna mitygacja. Mam przygotowane masę rozwiązań pod to. Chodzi o to żeby szybciej niż OVH określić czy leci flood czy nie i dodać np. poprzez http://api.ovh.com/ regułki do firewall'a, zanim ten się zablokuje. Testowałem to setki razy, wiem co mówię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach