Gość adrjannn Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 (edytowany) Poszukuję hostingu z panelem Direct Admin. Moje wymagania: -miejsce na dysku: 2-3 GB -transfer: 60-70GB m/c -liczba domen: +10 -liczba subdomen: 20 -liczba kont e-mail: 20 -liczba baz danych: 20 -CRON: TAK -mile widziany dostęp do SSH Odnośnie obciążenia CPU - serwer ma uciągnąć stronę, która miesięcznie notuje 200tys. odsłon, baza danych MYSQL jest wielkości 170MB, co kilka minut jest wykonywany skrypt CRON, który pobiera 20 plików JSON. Cena: MAX 70zł/rok Co polecacie? Edytowano Listopad 1, 2015 przez adrjannn (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 To wszystko za 60 złotych rocznie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adrjannn Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 Tak, np. Linuxpl.com spełnia moje wymagania oprócz transferu miesięcznego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 Pomijając transfer raczej nikt przyjaźnie nastawiony nie będzie gdy polecisz po zasobach, 200 tysięcy odsłon miesięcznie + cron co minutę. Ale życzę powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 Ta kwota nie jest w ogóle adekwatna to Twoich potrzeb, dlaczego przenosisz się od obecnego usługodawcy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adrjannn Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 Przez nieudolność usługodawcy. Obecny usługodawca nie potrafi sobie poradzić z problemem od kilku dni, który polega na tym, że domena nie wszędzie działa(na niektórych komputerach jest tak, że strona się nie wczytuje - nawet na większości. Jest komunikat, że przeglądarka nie znalazła takiej witryny). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 Domena u tego samego usługodawcy co hosting? Problem z dns'ami? Nawet u podanego u Ciebie usługodawcy nie mieścisz się w budżecie z tym transferem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 Przez nieudolność usługodawcy. Obecny usługodawca nie potrafi sobie poradzić z problemem od kilku dni, który polega na tym, że domena nie wszędzie działa(na niektórych komputerach jest tak, że strona się nie wczytuje - nawet na większości. Jest komunikat, że przeglądarka nie znalazła takiej witryny). Być może przekraczasz zasoby systemowe, skontaktuj się z supportem, przecież powinni dać Ci informacje co jest powodem znikania strony. Powodów może być dziesiątki jak nie więcej. Tak szczerze, ten budżet jest za niski na te wymagania, to jest oczywiście moje zdanie, szukasz czegoś lepszego to zwiększ budżet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adrjannn Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 To jaki budżet jest odpowiedni? problem jest ewidentnie z DNS (przesłałem im screena ze strony na której można sprawdzić propagacje DNS, połowa z nich jest czerwona). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 Wszystko zależy od tego ile naprawdę Twój serwis potrzebuje zasobów, nie masz danych od Twojego usługodawcy odnośnie obciążenia? Wydaje mi się, że przynajmniej dwa razy tyle co podałeś, ale porozmawiaj z supportem może coś doradzą, w jakiej firmie masz ten serwer teraz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2015 Wykorzystaj CloudFlare. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2015 Jak zmieścisz się w transferze 50GB to u nas masz fajną ofertę http://biznes-host.pl/index.php?s=hosting-bh&rodzaj=bit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach